Karamelovo - arašídový koláč s čokoládovou polevou
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- + chlazení
- Velmi snadné
- Porcí 8
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g sušenky
- 60 g máslo
- 6 g perníkové koření
- 8 g mletá skořice
- 15 g kakao
- 250 g karamelové kondenzované mléko
- 250 g arašídové máslo, hladké
- 50 ml smetana 18%
- 50 g hořká čokoláda, nasekaná nadrobno nebo v pecičkách
- 50 g mléčná čokoláda, nasekaná nadrobno nebo v pecičkách
- 30 g loupané nesolené arašídy
Postup přípravy
- KROK 1
Zahřejte troubu na 180°C.
- KROK 2
Dno koláčové formy o průměru 26 cm vyložte pečícím papírem.
- KROK 3
Sušenky rozdrťte, např. pomocí food processoru. Máslo rozpusťte a nechte mírně zchladnout. Sušenky dejte do mísy, zalijte máslem, přidejte koření a kakao. Míchejte, aby se ingredience spojily. Připravené těsto upěchujte na dno formy a do poloviny výšky boků.
- KROK 4
Pečte korpus asi 10 minut dozlatova. Pak vyjměte a nechte vychladnout.
- KROK 5
Kondenzované mléko a arašídové máslo prošlehejte a naneste na korpus.
- KROK 6
Smetanu zahřejte a nalijte na oba druhy nasekané čokolády. Míchejte, aby se ingredience spojily. Pak nalijte na vršek dortu, posypte arašídy a dejte koláč alespoň na 2 hodiny ztuhnout do lednice.