reklama

Suroviny

  • 200 g sušenky
  • 60 g máslo
  • 6 g perníkové koření
  • 8 g mletá skořice
  • 15 g kakao
  • 250 g karamelové kondenzované mléko
  • 250 g arašídové máslo, hladké
  • 50 ml smetana 18%
  • 50 g hořká čokoláda, nasekaná nadrobno nebo v pecičkách
  • 50 g mléčná čokoláda, nasekaná nadrobno nebo v pecičkách
  • 30 g loupané nesolené arašídy

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zahřejte troubu na 180°C.

  • KROK 2

    Dno koláčové formy o průměru 26 cm vyložte pečícím papírem.

  • KROK 3

    Sušenky rozdrťte, např. pomocí food processoru. Máslo rozpusťte a nechte mírně zchladnout. Sušenky dejte do mísy, zalijte máslem, přidejte koření a kakao. Míchejte, aby se ingredience spojily. Připravené těsto upěchujte na dno formy a do poloviny výšky boků.

  • KROK 4

    Pečte korpus asi 10 minut dozlatova. Pak vyjměte a nechte vychladnout.

  • KROK 5

    Kondenzované mléko a arašídové máslo prošlehejte a naneste na korpus.

  • KROK 6

    Smetanu zahřejte a nalijte na oba druhy nasekané čokolády. Míchejte, aby se ingredience spojily. Pak nalijte na vršek dortu, posypte arašídy a dejte koláč alespoň na 2 hodiny ztuhnout do lednice.

reklama
reklama
reklama
reklama