reklama

Suroviny

  • 1 lžíce rozpustná káva
  • 1 lžíce kávový likér Tia Maria nebo brandy
  • 4 velká vejce, zvlášť žloutky a bílky
  • 100 g světlý třtinový cukr
  • 300 ml smetana ke šlehání
  • 100g čokolády Toblerone gold, nasekané najemno
  • hobliny tmavé čokolády na ozdobení

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vytřete lehce olejem formu na biskupský chlebíček a vyložte ji potravinářskou fólií. Dejte do mísy kávu, likér Tia Maria nebo brandy, žloutky a cukr a míchejte, dokud se nerozpustí káva. Do velké mísy vložte bílky a do jiné nalijte smetanu.

  • KROK 2

    Elektrickým šlehačem vyšlehejte z bílků tuhý sníh. Pak rovněž šlehačem vyšlehejte žloutkovou směs, dokud nezhoustne a pokud do ní ponoříte prst, zůstane za ním cestička. Poté vyšlehejte smetanu do tuha. Pokud dodržíte pořadí šlehání, nemusíte mezi jednotlivými kroky umývat metly.

  • KROK 3

    Smetanu vmíchejte do kávovo-žloutkové směsi a poté opatrně zapracujte bílky. Opatrně vmíchejte Toblerone a vlijte do formy na biskupský chlebíček. Na povrch přitiskněte potravinářskou fólií a vložte do mrazáku. Když je semifreddo zmražené, zabalte jej celé do potravinářské fólie - tak vydrží až 6 týdnů.

  • KROK 4

    Před servírováním rozbalte a překlopte dezert na talíř. Odstraňte potravinářskou fólii a podávejte odobené čokoládovými hoblinami. (i ty můžete vyrobit předem a uchovávat je ve vzduchotěsné nádobě nebo je zamrazit.)

reklama
reklama
reklama
reklama