Marshmallow v čokoládě
Lákavá dobrota, jejíž přípravu i výslednou chuť budou vaše děti milovat. Připravte jim nejrůznější barevné cukrářské posypky a zdobení, a nechte je tvořit dle fantazie.
Pomocí vařečky smíchejte ve velké míse kondenzované mléko a moučkový cukr. Směs bude velmi tuhá. Poté do směsi zapracujte kokos, dokud se vše dobře nespojí – pokud chcete, použijte ruce.
Směs rozdělte na dvě části a do jedné poloviny zapracujte velmi malé množství potravinářského barviva. Prkénko poprašte moučkovým cukrem, pak z každé poloviny vytvarujte hladký obdélník a položte jednu na druhou. Vyválejte válečkem a dotvarujte rukama tak, abyste získali obdélník z dvoubarevné kokosové hmoty o tloušťce asi 3 cm.
Přeneste na talíř nebo jiné prkénko a nechte odkryté alespoň 3 hodiny nebo ideálně přes noc ztuhnout. Ostrým nožem nakrájejte na čtverečky a balte do sáčků nebo krabic. Pokud jsou skladovány ve vzduchotěsné nádobě, vydrží minimálně měsíc.