reklama

  • 250 g slazené kondenzované mléko
  • 250 g moučkový cukr
    prosetý přes síto + navíc na posypání
  • 200 g strouhaný kokos
  • růžové potravinářské barvivo
    lze vynechat

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal739
  • tuky4g
  • nasycené4g
  • sacharidy10g
  • cukry9g
  • vláknina1g
  • proteín1g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Pomocí vařečky smíchejte ve velké míse kondenzované mléko a moučkový cukr. Směs bude velmi tuhá. Poté do směsi zapracujte kokos, dokud se vše dobře nespojí – pokud chcete, použijte ruce.

  • krok 2

    Směs rozdělte na dvě části a do jedné poloviny zapracujte velmi malé množství potravinářského barviva. Prkénko poprašte moučkovým cukrem, pak z každé poloviny vytvarujte hladký obdélník a položte jednu na druhou. Vyválejte válečkem a dotvarujte rukama tak, abyste získali obdélník z dvoubarevné kokosové hmoty o tloušťce asi 3 cm.

  • krok 3

    Přeneste na talíř nebo jiné prkénko a nechte odkryté alespoň 3 hodiny nebo ideálně přes noc ztuhnout. Ostrým nožem nakrájejte na čtverečky a balte do sáčků nebo krabic. Pokud jsou skladovány ve vzduchotěsné nádobě, vydrží minimálně měsíc.

reklama
reklama
reklama
reklama