Liči sorbet se zázvorem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus mražení
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 800 g liči v sirupu
- 2 lžičky krupicový cukr
- kousek velikosti palce zázvor, nakrájený
- 1 bílek
- 2 zázvor v sirupu, nastrouhané, trochu extra sirupu na podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Sirup ze dvou plechovek liči sceďte na malou pánev. Přidejte cukr a na mírném ohni rozpusťte. Přiveďte k varu 1 min. Scezené liči, plátky čerstvého zázvoru a liči sirup rozmixujte v mixéru do jemna. Přeceďte přes sítko. Nalijte do nádoby o objemu 1 litr a zmrazte alespoň 6 hodin, dokud sorbet neztuhne.
- KROK 2
Zmrazenou směs rozdrobte a vložte do kuchyňského robotu. Přidejte bílek a šlehejte, dokud směs nebude hustá, bledá a hladká. Vraťte do nádoby a znovu zamrazte, ideálně přes noc.
- KROK 3
Podávejte v kopečcích s plátky zázvoru a přelité sirupem, ozdobit můžete čínskými sušenkami štěstí nebo tenkými máslovými či mandlovými sušenkami.