reklama

Suroviny

  • 800 g liči v sirupu
  • 2 lžičky krupicový cukr
  • kousek velikosti palce zázvor, nakrájený
  • 1 bílek
  • 2 zázvor v sirupu, nastrouhané, trochu extra sirupu na podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Sirup ze dvou plechovek liči sceďte na malou pánev. Přidejte cukr a na mírném ohni rozpusťte. Přiveďte k varu 1 min. Scezené liči, plátky čerstvého zázvoru a liči sirup rozmixujte v mixéru do jemna. Přeceďte přes sítko. Nalijte do nádoby o objemu 1 litr a zmrazte alespoň 6 hodin, dokud sorbet neztuhne.

  • KROK 2

    Zmrazenou směs rozdrobte a vložte do kuchyňského robotu. Přidejte bílek a šlehejte, dokud směs nebude hustá, bledá a hladká. Vraťte do nádoby a znovu zamrazte, ideálně přes noc.

  • KROK 3

    Podávejte v kopečcích s plátky zázvoru a přelité sirupem, ozdobit můžete čínskými sušenkami štěstí nebo tenkými máslovými či mandlovými sušenkami.

reklama
reklama
reklama
reklama