reklama

  • 140 g pistácie
  • 250 g moučkový cukr
  • 2 bílky

Na náplň

  • 100 g krémový sýr
    nízkotučný
  • 25 g tmavá čokoláda
    70%

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal71
  • tuky3g
  • nasycené1g
  • sacharidy10g
  • cukry10g
  • vláknina0g
  • proteín2g
  • sůl0.05g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 160 °C.

  • krok 2

    Pistácie a 25 g moučkového cukru rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka. Ve velké míse smíchejte rozmixované pistácie se 175 g moučkového cukru.

  • krok 3

    Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, přidejte zbylých 50 g moučkového cukru a znovu šlehejte do zhoustnutí (sníh by měl být lesklý). Vyšlehané bílky postupně vmíchejte do ořechové směsi.

  • krok 4

    Vzniklou hmotu přendejte pomocí lžíce do sáčku s hladkou zdobící špičkou o průměru 1 cm. Na plech s pečícím papírem (nebo silikonovou podložkou) nastříkejte malé makronky o velikosti mince. Případné špičky odstraňte poklepáním plechu nebo uhlaďte vlhkým prstem.

  • krok 5

    Nechte 30 minut zaschnout a poté pečte 12-15 minut, dokud nenabydou. Po vyndání z trouby je nechte vychladnout na papíře.

  • krok 6

    Na náplň vyšlehejte smetanový sýr s čokoládou a slepte jím vždy dvě skořápky makronek. Naplněné vydrží 1 den. Nenaplněné uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama