reklama

Suroviny

  • 140 g pistácie
  • 250 g moučkový cukr
  • 2 bílky

Na náplň

  • 100 g krémový sýr, nízkotučný
  • 25 g tmavá čokoláda 70%

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 160 °C.

  • KROK 2

    Pistácie a 25 g moučkového cukru rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka. Ve velké míse smíchejte rozmixované pistácie se 175 g moučkového cukru.

  • KROK 3

    Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, přidejte zbylých 50 g moučkového cukru a znovu šlehejte do zhoustnutí (sníh by měl být lesklý). Vyšlehané bílky postupně vmíchejte do ořechové směsi.

  • KROK 4

    Vzniklou hmotu přendejte pomocí lžíce do sáčku s hladkou zdobící špičkou o průměru 1 cm. Na plech s pečícím papírem (nebo silikonovou podložkou) nastříkejte malé makronky o velikosti mince. Případné špičky odstraňte poklepáním plechu nebo uhlaďte vlhkým prstem.

  • KROK 5

    Nechte 30 minut zaschnout a poté pečte 12-15 minut, dokud nenabydou. Po vyndání z trouby je nechte vychladnout na papíře.

  • KROK 6

    Na náplň vyšlehejte smetanový sýr s čokoládou a slepte jím vždy dvě skořápky makronek. Naplněné vydrží 1 den. Nenaplněné uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama