Mini pistáciové makronky s čokoládou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- asi 30 kousků o velikosti jednoho sousta
Suroviny
- 140 g pistácie
- 250 g moučkový cukr
- 2 bílky
Na náplň
- 100 g krémový sýr, nízkotučný
- 25 g tmavá čokoláda 70%
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 160 °C.
- KROK 2
Pistácie a 25 g moučkového cukru rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka. Ve velké míse smíchejte rozmixované pistácie se 175 g moučkového cukru.
- KROK 3
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, přidejte zbylých 50 g moučkového cukru a znovu šlehejte do zhoustnutí (sníh by měl být lesklý). Vyšlehané bílky postupně vmíchejte do ořechové směsi.
- KROK 4
Vzniklou hmotu přendejte pomocí lžíce do sáčku s hladkou zdobící špičkou o průměru 1 cm. Na plech s pečícím papírem (nebo silikonovou podložkou) nastříkejte malé makronky o velikosti mince. Případné špičky odstraňte poklepáním plechu nebo uhlaďte vlhkým prstem.
- KROK 5
Nechte 30 minut zaschnout a poté pečte 12-15 minut, dokud nenabydou. Po vyndání z trouby je nechte vychladnout na papíře.
- KROK 6
Na náplň vyšlehejte smetanový sýr s čokoládou a slepte jím vždy dvě skořápky makronek. Naplněné vydrží 1 den. Nenaplněné uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny.