reklama

Suroviny

  • 200 g mučenka (maracuja), 6 – 8 plodů
  • 3 ks vejce velká
  • 140 g máslo, na kostky
  • 250 g cukr krystal
  • 2 lžičky kukuřičný škrob

Postup přípravy

  • KROK 1

    Dužinu mučenky vložte do kuchyňského robotu a prošlehejte. Seškrábněte hmotu a propasírujte ji skrze síto do kastůlku. 2 polévkové lžíce semínek si schovejte a zbytek vyhoďte.

  • KROK 2

    Přidejte zbývající suroviny do kastrůlku a zahřívejte na mírném ohni. Prošlehávejte směs metlou, dokud se všechno máslo nerozpustí. Poté metlu vyměňte za dřevěnou vařečku a míchejte do zhoustnutí. Buďte trpěliví a nezvyšujte teplotu, vaječná směs by se mohla srazit. Míchejte směs od okrajů, aby se na nich krém nepřichytil.

  • KROK 3

    Krém znovu přeceďte přes síto do čisté misky, abyste se zbavili případných sraženin z vajec. Vmíchejte do něj uschovaná semínka a než ho nalijte do sklenic, zchlaďte ho. Krém vydrží v lednici i týden. Podávejte namazaný na toastu s máslem, lívancích nebo palačinkách.

reklama
reklama
reklama
reklama