Neuvěřitelně snadné sladké plněné košíčky
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- Snadné
- 18 porcí
Suroviny
- 225 g máslo nakrájené na kostky
- 350 g mouka pšeničná hladká
- 100 g hnědý cukr
- 280 g směs ovoce mincemeat
- 1 malé vejce, rozšlehané
- moučkový cukr, na posypání
Postup přípravy
- KROK 1
Utřete máslo s moukou, poté vmíchejte hnědý cukr a špetku soli.
- KROK 2
Z těsta vytvořte kouli (nepřilévejte žádnou tekutinu) a prohněťte. Těsto má být poměrně tuhé. Těsto můžete použít ihned nebo dát odležet do chladu.
- KROK 3
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. 18 malých forem na košíčky vyplňte těstem tak, že do každé formy vložíte kuličku těsta o velikosti vlašského ořechu a prsty ji vytlačíte do stran formy.
- KROK 4
Do jednotlivých košíčků přidejte směs ovoce mincemeat. Vezměte o něco menší kuličky těsta než předtím a rukami je rozplácněte tak, abyste vytvořili kulatá "víčka", dostatečně velká na zakrytí jednotlivých košíčků.
- KROK 5
Košíčky zakryjte těmito "víčky" a okraje jemně přitiskněte k sobě, aby se uzavřely – nemusíte je slepovat mlékem nebo vejcem, protože se samy přilepí. V tomto stavu lze košíčky zamrazit, vydrží zmrazené až jeden měsíc.
- KROK 6
Vršky koláčů potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 20 minut dozlatova. Nechte 5 minut vychladnout ve formě a poté vyjměte. Servírujte lehce poprášené moučkovým cukrem. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží košíčky tři až čtyři dny.