Ořechové cupcakes s kávovým krémem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Na 12 porcí
- 100 g máslozměklé
- 100 g třtinový cukr(světlý muscovado)
- 100 g mouka pšeničná hladkáprosátá s kypřicím práškem do pečiva
- 1/2 lžičky kypřicí prášek do pečivaprosátý s moukou
- 2 ks vejcevelikosti L
- 2 lžičky instantní kávasmíchaná s vroucí vodou, poté vychlazená
- 100 ml vodavroucí, smíchaná s instantní kávou (viz výše)
- 25 g vlašské ořechynasekané + 12 celých půlek na ozdobu
Na kávový krém
- 250 g mascarpone
- 2 lžíce třtinový cukr(světlý muscovado)
- Vybrat
- kcal247
- tuky18g
- nasycené10g
- sacharidy18g
- cukry12g
- vláknina0g
- proteín3g
- sůl0.29g
Postup přípravy
krok 1
Zahřejte troubu na 180°C. Muffinový plech s 12 důlky vyložte papírovými košíčky. Máslo, cukr, mouku a vejce ušleháme se 4 lžičkami kávy a špetkou soli do krémova. Vmícháme nasekané vlašské ořechy.
krok 2
Těsto rovnoměrně rozdělte do košíčků, poté pečte 18–20 minut, dokud nebudou světle zlaté a pružné. Nechejte několik minut chladnout ve formě, poté cupcakes vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
krok 3
Do velké mísy dejte mascarpone, další 3 lžičky kávy a cukr a prošlehejte. Navrch každého dortíku rozetřete kopeček kávového krému a poté ozdobte půlkou vlašského ořechu. Cupcakes jsou nejlepší, když je krémem ozdobíte těsně před konzumací, takže pokud je připravujete dopředu, vyšlehejte krém, uložte do lednice a těsně před podáváním krém znovu prošlehejte a ozdobte jím dortíky. Cupcakes bez krému vydrží ve vzduchotěsné nádobě až 2 dny, lze je i zamrazit.