Osvěžující sorbet z liči a limety
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Plus mražení
- Velmi snadné
- Porce 6
- 3 plechovky konzervovaného ličiv sirupu
- 50 g krupicový cukr
- 1 bílek
- 2 kůra ze 2 limetjemně nastrouhaná plus vymačkaná štáva z 1 limety
- kcal137
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy35g
- cukry35g
- vláknina1g
- proteín16g
- sůl0.04g
Postup přípravy
krok 1
Sirup ze dvou plechovek liči sceďte do rendlíku, ovoce uchovejte. Přidejte cukr a na mírném ohni rozpusťte. Pak přiveďte k varu a vařte 1 minutu.
krok 2
Scezené plody liči rozsekejte nebo rozmixujte v kuchyňském robotu najemno. Ponechte přístroj v chodu a přilijte limetovou šťávu – nebojte se, pokud směs v tuto chvíli nebude dokonale hladká. Nalijte do 1litrové mrazuvzdorné nádoby a zmrazte alespoň na 6 hodin, dokud směs neztuhne.
krok 3
Zmrazenou směs rozbijte na kusy a vraťte do mísy robotu nebo mixéru. Přidejte bílek a mixujte, dokud nebude výsledná směs hustá, světlá a hladká. Přidejte kůru z 1 limety,promíchejte. Vraťte sorbet do mrazuvzdorné nádoby a znovu zmrazte, ideálně přes noc. Servírujte kopečky sorbetu se zbylým liči, posypané zbylou limetovou kůrou.