reklama

Suroviny

  • 150 g maliny
  • 50 g máslo, plus kousek navíc k vymazání formy
  • 75 g med
  • 200 g ovesné vločky
  • 50 g mandle, mleté
  • ½ lžičky mandlový extrakt

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C. Plech o rozměrech 20 × 20 cm vymažte kouskem másla. V míse nahrubo rozmačkejte maliny a dejte je stranou.

  • KROK 2

    Ve středně velkém rendlíku rozpusťte máslo a med se špetkou soli. Odstavte z ohně, vmíchejte ovesné vločky, mleté mandle a mandlový extrakt. Míchejte, dokud se vločky a mandle neobalí ve směsi másla a medu.

  • KROK 3

    Polovinu ovesné směsi dejte v rovnoměrné vrstvě na plech. Na ni rozprostřete rozmačkané maliny a poté druhou polovinu ovesné směsi. Povrch uhlaďte zadní stranou lžíce. Pečte 10-12 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a pak nakrájejte na 16 kousků.

reklama
reklama
reklama
reklama