Ovocný mincemeat s mandlemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 3 porce o 450 gramech
Přejít na suroviny
- 4 jablka Bramleyoloupaná, zbavená jader a nastrouhaná
- 350 g hnědý cukr muscovado
- 1 pomerančpouze šťáva a kůra
- 1 citronpouze šťáva a kůra
- 1 čajová lžička mletá skořice
- 1/4 čajové lžičky mletý muškátový oříšek
- 1/4 lžičky mletý hřebíček
- 1/4 lžička nové koření
- 100 g sušené brusinky
- 100 g sušené sultánky
- 100 g sušené hrozinky
- 100 g sušené korintské hrozinky
- 100 ml brandy
- 85 g mandlelupínky
- 100 g lůjnastrouhaný, nebo jemně nastrouhaný rostlinný lůj
- kcal80
- tuky3g
- nasycené1g
- sacharidy13g
- cukry13g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0.01g
Postup přípravy
krok 1
Do velkého hrnce dejte nastrouhané jablko a šťávy, cukr a pomerančovou a citronovou kůru. Jemně přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vypněte oheň a vmíchejte koření, sušené ovoce a brandy. Dejte stranou, dokud směs nevychladne.
krok 2
Jakmile je směs chladná, vmíchejte mandle a vše opatrně promíchejte. Rozdělte do sterilizovaných sklenic nebo plastových nádob a přesuňte do lednice. Neotevřené vydrží v lednici až 3 měsíce nebo v mrazáku až 6 měsíců.