Jehněčí steaky s mátou a česnekem
Dopřejte masu lázeň v oleji s mátou a česnekem, uvidíte tu harmonii chutí, kterou umí vykouzlit. Můžete ho pak grilovat nebo opéct doma na pánvi 4 – 5 minut z každé strany
Smetanu, mléko a 4 snítky estragonu dejte do rendlíku a pomalu přiveďte k varu, asi 10 minut. Dejte stranou vychladnout. Občas promíchejte a pomačkejte estragon ve smetaně, aby uvolnil co nejvíce aroma.
Mezitím namočte želatinu do misky se studenou vodou a nechte nabobtnat, dokud nebude úplně měkká. Vnitřek 6 150ml kokotek nebo jiných vhodných mističek lehce vymažte olejem nebo, pokud panna cottu nechcete vyklápět, připravte si 6 šálků na čaj neboskleniček.
Do rendlíku vsypte krupicový cukr, smetanu přiveďte zpět k varu a poté ji přes sítko vlijte do jiného rendlíku. Z želatiny vymačkejte co nejvíce vody a poté ji vmíchejte do horké tekutiny. Když se želatina rozpustí, směs rozdělte do připravených nádobek, nechte 30 minut chladnout při pokojové teplotě, poté přikryjte a dejte chladit do lednice na 6 hodin nebo přes noc.
Polovinu jahod rozmixujte s moučkovým cukrem ve food processoru do hladka. Propasírujte přes síto a ochutnejte. V případě potřeby doslaďte. Vmíchejte zbytek jahod. Až budete připraveni k podávání, ponořte nádobky s panna cottou na 3-4 sekundy do horké vody a poté je otočte na talíře. Přidejte trochu nasekaného estragonu do jahodové omáčky a poté ji rozlijte kolem nebo na panna cotty. Pokud chcete, každou panna cottu ozdobte snítkou estragonu.