Pomerančový panettone s krémem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g ovocný panettone, nebo vyzkoušejte čokoládovou alternativu
- 500 g mascarpone
- 1 pomeranč, pouze kůra
- 2 lžíce krupicový cukr
- stříbrné perličky na zdobení, volitelné
Na sirup
- 2 pomeranč, pouze šťáva
- 1 pomeranč, pouze kůra
- 2 lžíce krupicový cukr
- 1 lžíce Grand Marnier likér
Postup přípravy
- KROK 1
Nejprve si připravte sirup. Všechny ingredience společně opatrně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté vařte 1 minutu nebo do zhoustnutí. Nechte vychladnout.
- KROK 2
Mezitím odřízněte zaoblený vršek z panetton, zbytek pak rozkrojte na 4 vodorovné plátky pomocí nože na chleba. Vyšlehejte mascarpone spolu s pomerančovou kůrou a cukrem.
- KROK 3
Plátky naskládejte na sebe, každý kousek pokapejte trochou pomerančového sirupu a použijte asi 2 lžíce mascarpone ke potření každé vrstvy. Jakmile poskládáte všechny vrstvy, pokryjte vršek zbytkem mascarpone - nejlépe kroužením cukrářským plochým nožem.
- KROK 4
Můžete posypat několika stříbrnými perličkami na zdobení, poté ihned podávejte. Dort také lze zchladit až 2 hodiny a poté těsně před podáváním posypat perličkami.