reklama

  • 500 g ovocný panettone
    nebo vyzkoušejte čokoládovou alternativu
  • 500 g mascarpone
  • 1 pomeranč
    pouze kůra
  • 2 lžíce krupicový cukr
  • stříbrné perličky na zdobení
    volitelné

Na sirup

  • 2 pomeranč
    pouze šťáva
  • 1 pomeranč
    pouze kůra
  • 2 lžíce krupicový cukr
  • 1 lžíce Grand Marnier likér

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal560
  • tuky39g
  • nasycené22g
  • sacharidy48g
  • cukry34g
  • vláknina0g
  • proteín6g
  • sůl0.48g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nejprve si připravte sirup. Všechny ingredience společně opatrně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté vařte 1 minutu nebo do zhoustnutí. Nechte vychladnout.

  • krok 2

    Mezitím odřízněte zaoblený vršek z panetton, zbytek pak rozkrojte na 4 vodorovné plátky pomocí nože na chleba. Vyšlehejte mascarpone spolu s pomerančovou kůrou a cukrem.

  • krok 3

    Plátky naskládejte na sebe, každý kousek pokapejte trochou pomerančového sirupu a použijte asi 2 lžíce mascarpone ke potření každé vrstvy. Jakmile poskládáte všechny vrstvy, pokryjte vršek zbytkem mascarpone - nejlépe kroužením cukrářským plochým nožem.

  • krok 4

    Můžete posypat několika stříbrnými perličkami na zdobení, poté ihned podávejte. Dort také lze zchladit až 2 hodiny a poté těsně před podáváním posypat perličkami.

reklama
reklama
reklama
reklama