Pomerančový panettone s krémem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 500 g ovocný panettonenebo vyzkoušejte čokoládovou alternativu
- 500 g mascarpone
- 1 pomerančpouze kůra
- 2 lžíce krupicový cukr
- stříbrné perličky na zdobenívolitelné
Na sirup
- 2 pomerančpouze šťáva
- 1 pomerančpouze kůra
- 2 lžíce krupicový cukr
- 1 lžíce Grand Marnier likér
- kcal560
- tuky39g
- nasycené22g
- sacharidy48g
- cukry34g
- vláknina0g
- proteín6g
- sůl0.48g
Postup přípravy
krok 1
Nejprve si připravte sirup. Všechny ingredience společně opatrně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté vařte 1 minutu nebo do zhoustnutí. Nechte vychladnout.
krok 2
Mezitím odřízněte zaoblený vršek z panetton, zbytek pak rozkrojte na 4 vodorovné plátky pomocí nože na chleba. Vyšlehejte mascarpone spolu s pomerančovou kůrou a cukrem.
krok 3
Plátky naskládejte na sebe, každý kousek pokapejte trochou pomerančového sirupu a použijte asi 2 lžíce mascarpone ke potření každé vrstvy. Jakmile poskládáte všechny vrstvy, pokryjte vršek zbytkem mascarpone - nejlépe kroužením cukrářským plochým nožem.
krok 4
Můžete posypat několika stříbrnými perličkami na zdobení, poté ihned podávejte. Dort také lze zchladit až 2 hodiny a poté těsně před podáváním posypat perličkami.