reklama

Suroviny

  • 200 g krupicový cukr
  • 450 g jahody, odstopkované a rozčtvrcené + 12 navíc pro ozdobu, rozčtvrcených
  • 8 plátků želatina
  • 750 ml prosecco

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do velkého hrnce dejte 150 ml vody a cukr a mírně zahřívejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidejte jahody, přiveďte k varu a poté nechte probublávat 5 minut bez míchání, dokud ovoce nezměkne a tekutina není červená, voňavá a sirupovitá.

  • KROK 2

    Horký sirup sceďte přes síto do velké džbánu (pozor, abyste jahody neprotlačili přes sítko, želé by se zakalilo), poté nechte pár minut vychladnout. Uvařené jahody vyhoďte. Zatímco sirup chladne, namočte želatinu do misky se studenou vodou. Až změkne, vymačkejte z plátků želatiny přebytečnou vodu a vhoďte do sirupu a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.

  • KROK 3

    Jahody navíc rozdělte mezi 6 200-250 ml fléten na šampaňské nebo sklenic na stopce. Prosecco otevřete, krátce promíchejte s jahodovým sirupem a poté nalijte do sklenic na jahody. Nechte vychladnout a poté přes noc uložte do lednice a poté podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama