reklama

  • 175 g másla
    plus extra na vymazání
  • 225 g hořké čokolády
    rozlámané na kousky
  • 200 g krystalového cukru
  • 3 střední vejce
    žloutky oddělené od bílků
  • 65 g hladké mouky
  • 50 g nasekaných pekanových ořechů

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal405
  • tuky26g
  • nasycené14g
  • sacharidy41g
  • cukry34g
  • vláknina0.44g
  • proteín4g
  • sůl0.06g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C, nebo na 160 °C na horkovzduch. Dortovou formu o průměru 20-25cm vyložte pečicím papírem.

  • krok 2

    Dejte 175 g čokolády, máslo a cukr do hrnce s těžkým dnem a pomalu zahřívejte dokud se nerozpustí, občas promíchejte. Nechte vychladnout.

  • krok 3

    Do prochladlé čokoládové směsi vmíchejte žloutky, poté přidejte mouku, ořechy a zbylou čokoládu.

  • krok 4

    Z bílků šlehejte sníh, dokud se nevytvoří měkké špičky. Hotový sníh jemně, ale důkladně vmíchejte do čokoládové směsi.

  • krok 5

    Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 35-40 minut, dokud nebude povrch křupavý. Dort nechte vychladnout, potom obřežte okraje nožem a dort vyjměte z formy. Hotový moučník posypte moučkovým cukrem a podávejte teplý s pudinkem nebo zmrzlinou nebo studený se šlehačkou.

reklama
reklama
reklama
reklama