Skořicové rolky z listového těsta
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Porce 12
- 1,5 lžíce mleté skořice
- 3 lžíce krupicového cukru
- 320 g listového těstachlazené, vyválené
- hladká moukana poprášení
- 1 vejcerozšlehané
- 50 g cukru moučka
- kcal149
- tuky7g
- nasycené4g
- sacharidy18g
- cukry10g
- vláknina1g
- proteín2g
- sůl0.24g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C/180 °C s horkovzduchem a vyložte velký plech na pečení pečicím papírem. V malé misce smíchejte skořici a cukr. Rozviňte listové těsto na lehce pomoučněné pracovní ploše a posypte směsí skořicea krupicového cukru. Jemně uhlaďte směs zadní stranou lžíce tak, aby pokryla těsto téměř úplně, ale zanechala 1 cm okraj na jedné z kratších stran. Potřete kousek odkrytého okraje těsta trochou rozšlehaného vejce.
krok 2
Smotejte těsto do pevného válečku od kratší strany bez okraje. Jemně přitlačte podél okraje potřeného vejcem, aby se utěsnil, a pak nakrájejte na 12 stejných koleček. Uložte skořicové rolky na připravený plech tak, aby se navzájem dotýkaly. Potřete zbylým rozšlehaným vejcem vrchy a strany těsta a pečte 15-18 minut do zlatova a vykynutí. Nechte 10-15 minut vychladnout na plechu.
krok 3
V malé misce smíchejte cukr moučku s 1,5 lžičky vody, dokud nevznikne hustá poleva, která snadno stéká z lžíce. Polejte tímto teplé rolky a ihned podávejte.