reklama

  • 1,5 lžíce mleté skořice
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 320 g listového těsta
    chlazené, vyválené
  • hladká mouka
    na poprášení
  • 1 vejce
    rozšlehané
  • 50 g cukru moučka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal149
  • tuky7g
  • nasycené4g
  • sacharidy18g
  • cukry10g
  • vláknina1g
  • proteín2g
  • sůl0.24g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 200 °C/180 °C s horkovzduchem a vyložte velký plech na pečení pečicím papírem. V malé misce smíchejte skořici a cukr. Rozviňte listové těsto na lehce pomoučněné pracovní ploše a posypte směsí skořicea krupicového cukru. Jemně uhlaďte směs zadní stranou lžíce tak, aby pokryla těsto téměř úplně, ale zanechala 1 cm okraj na jedné z kratších stran. Potřete kousek odkrytého okraje těsta trochou rozšlehaného vejce.

  • krok 2

    Smotejte těsto do pevného válečku od kratší strany bez okraje. Jemně přitlačte podél okraje potřeného vejcem, aby se utěsnil, a pak nakrájejte na 12 stejných koleček. Uložte skořicové rolky na připravený plech tak, aby se navzájem dotýkaly. Potřete zbylým rozšlehaným vejcem vrchy a strany těsta a pečte 15-18 minut do zlatova a vykynutí. Nechte 10-15 minut vychladnout na plechu.

  • krok 3

    V malé misce smíchejte cukr moučku s 1,5 lžičky vody, dokud nevznikne hustá poleva, která snadno stéká z lžíce. Polejte tímto teplé rolky a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama