
Rychlé a snadné tiramisu
Porce 2
Velmi snadné
Příprava
plus 1 hodina chlazení, bez vaření
Tajemstvím tohoto super rychlého italského dezertu je kondenzované mléko. Káva a čokoláda jsou klasická kombinace, stačí je navrstvit a vychutnat si tu dokonalou jemnost.
Přejít na suroviny
- 3 lžičky instantní káva
- 3 lžíce kávového likéru
- 250 g mascarpone
- 85 g kondenzovaného mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 4-6 cukrářských piškotů
- 1 lžíce kakaa
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal753
- tuky53g
- nasycené36g
- sacharidy45g
- cukry39g
- vláknina1g
- proteín11g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Ve větší míse smíchejte rozpustnou kávu se 2 lžícemi vroucí vody a promíchejte. Přidejte kávový likér a 75 ml studené vody. Nalijte do mělké misky a nechte stranou.
krok 2
Připravte krém. Vyšlehejte mascarpone, kondenzované mléko a vanilkový extrakt elektrickým šlehačem do hladké a husté konzistence.
krok 3
Piškoty rozlámejte na dvě nebo tři části a na několik sekund je namočte do kávové směsi. Vložte pár kousků piškotů na dno dvou pohárů nebo sklenic na víno, přidejte krém a posypte kakaem. Před podáváním nechte alespoň 1 hodinu vychladit.