reklama

  • 3 lžičky instantní káva
  • 3 lžíce kávového likéru
  • 250 g mascarpone
  • 85 g kondenzovaného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4-6 cukrářských piškotů
  • 1 lžíce kakaa

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal753
  • tuky53g
  • nasycené36g
  • sacharidy45g
  • cukry39g
  • vláknina1g
  • proteín11g
  • sůl0.3g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve větší míse smíchejte rozpustnou kávu se 2 lžícemi vroucí vody a promíchejte. Přidejte kávový likér a 75 ml studené vody. Nalijte do mělké misky a nechte stranou.

  • krok 2

    Připravte krém. Vyšlehejte mascarpone, kondenzované mléko a vanilkový extrakt elektrickým šlehačem do hladké a husté konzistence.

  • krok 3

    Piškoty rozlámejte na dvě nebo tři části a na několik sekund je namočte do kávové směsi. Vložte pár kousků piškotů na dno dvou pohárů nebo sklenic na víno, přidejte krém a posypte kakaem. Před podáváním nechte alespoň 1 hodinu vychladit.

reklama
reklama
reklama
reklama