reklama

  • 350 g maliny
  • 3 ks vejce
  • 100 g krupicový cukr
  • 300 ml smetana ke šlehání
  • 2 ks sněhové pečivo či více drobných pusinek
    rozdrcené na malé kousky

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal284
  • tuky22g
  • nasycené11g
  • sacharidy19g
  • cukry19g
  • vláknina1g
  • proteín4g
  • sůl0.11g

Postup přípravy

  • krok 1

    150 g malin rozmačkejte, propasírujte přes síto do mísy, semínka vyhoďte a pyré dejte prozatím stranou. Litrovou formu na chlebíček vyložte potravinářskou fólií. Vejce a cukr šlehejte nad vodní parou, dokud nezdvojnásobí objem a nezhoustnou (ideální je ruční šlehač). Odstraňte misku z tepla. Pokračujte ve šlehání až do úplného vychladnutí; celý proces bude trvat asi 10 minut.

  • krok 2

    Smetanu vyšlehejte dotuha. Vaječnou směs vmíchejte stěrkou do smetany, dokud se úplně nespojí, a poté vmíchejte pusinky. Malinové pyré nalijte na směs cik-cak a poté opatrně vlijte do vyložené chlebíčkové formy. Zmrazte minimálně na 4 hodiny a podávejte nakrájené na plátky se zbylými celými malinami.

reklama
reklama
reklama
reklama