Smetanové semifreddo s malinami a pusinkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- + mražení
- Velmi snadné
- Na 8 porcí
Přejít na suroviny
- 350 g maliny
- 3 ks vejce
- 100 g krupicový cukr
- 300 ml smetana ke šlehání
- 2 ks sněhové pečivo či více drobných pusinekrozdrcené na malé kousky
- kcal284
- tuky22g
- nasycené11g
- sacharidy19g
- cukry19g
- vláknina1g
- proteín4g
- sůl0.11g
Postup přípravy
krok 1
150 g malin rozmačkejte, propasírujte přes síto do mísy, semínka vyhoďte a pyré dejte prozatím stranou. Litrovou formu na chlebíček vyložte potravinářskou fólií. Vejce a cukr šlehejte nad vodní parou, dokud nezdvojnásobí objem a nezhoustnou (ideální je ruční šlehač). Odstraňte misku z tepla. Pokračujte ve šlehání až do úplného vychladnutí; celý proces bude trvat asi 10 minut.
krok 2
Smetanu vyšlehejte dotuha. Vaječnou směs vmíchejte stěrkou do smetany, dokud se úplně nespojí, a poté vmíchejte pusinky. Malinové pyré nalijte na směs cik-cak a poté opatrně vlijte do vyložené chlebíčkové formy. Zmrazte minimálně na 4 hodiny a podávejte nakrájené na plátky se zbylými celými malinami.