reklama

Suroviny

  • 350 g maliny
  • 3 ks vejce
  • 100 g krupicový cukr
  • 300 ml smetana ke šlehání
  • 2 ks sněhové pečivo či více drobných pusinek, rozdrcené na malé kousky

Postup přípravy

  • KROK 1

    150 g malin rozmačkejte, propasírujte přes síto do mísy, semínka vyhoďte a pyré dejte prozatím stranou. Litrovou formu na chlebíček vyložte potravinářskou fólií. Vejce a cukr šlehejte nad vodní parou, dokud nezdvojnásobí objem a nezhoustnou (ideální je ruční šlehač). Odstraňte misku z tepla. Pokračujte ve šlehání až do úplného vychladnutí; celý proces bude trvat asi 10 minut.

  • KROK 2

    Smetanu vyšlehejte dotuha. Vaječnou směs vmíchejte stěrkou do smetany, dokud se úplně nespojí, a poté vmíchejte pusinky. Malinové pyré nalijte na směs cik-cak a poté opatrně vlijte do vyložené chlebíčkové formy. Zmrazte minimálně na 4 hodiny a podávejte nakrájené na plátky se zbylými celými malinami.

reklama
reklama
reklama
reklama