reklama

Suroviny

  • 300 ml bílé víno, , typu Sauvignon Blanc (ideálně šumivé, ale není to nezbytné)
  • 200 g cukr, krystal
  • 900 g angrešt, zbavený stopek a „bubáků“
  • 5 lžic bezová šťáva, z bezových květů
  • 1 ks bílek

Postup přípravy

  • KROK 1

    Víno a cukr nalijte do velkého rendlíku a mírně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte angrešt a bezovou šťávu, přikryjte pokličkou a vařte 5 minut nebo dokud bobule nezměknou. Poté směs nechte trochu zchladnout.

  • KROK 2

    Ve dvou dávkách směs rozmixujte v kuchyňském robotu na pyré. Pyré dejte do mrazuvzdorné nádoby (měl by stačit objem cca 2 litry), ochlaďte na pokojovou teplotu, občas promíchejte, poté přikryjte a dejte přes noc do mrazáku, aby pyré ztuhlo.

  • KROK 3

    Další den nechte pyré při pokojové teplotě na 15 minut změknout. Nakrájejte ho na větší kousky a poté rozmixujte s bílkem do hladké, husté a světlé konzistence. Dejte směs zpět do mrazuvzdorné nádoby a opět zamrazte. Takto vám sorbet v mrazáku vydrží 1 měsíc. Než budete sorbet servírovat, nechte ho po vyjmutí z mrazáku pár minut změknout.

reklama
reklama
reklama
reklama