Sorbet z angreštu, bezových květů a Sauvignonu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení a mrazení přes noc
- Snadné
- 6 porcí
Suroviny
- 300 ml bílé víno, , typu Sauvignon Blanc (ideálně šumivé, ale není to nezbytné)
- 200 g cukr, krystal
- 900 g angrešt, zbavený stopek a „bubáků“
- 5 lžic bezová šťáva, z bezových květů
- 1 ks bílek
Postup přípravy
- KROK 1
Víno a cukr nalijte do velkého rendlíku a mírně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte angrešt a bezovou šťávu, přikryjte pokličkou a vařte 5 minut nebo dokud bobule nezměknou. Poté směs nechte trochu zchladnout.
- KROK 2
Ve dvou dávkách směs rozmixujte v kuchyňském robotu na pyré. Pyré dejte do mrazuvzdorné nádoby (měl by stačit objem cca 2 litry), ochlaďte na pokojovou teplotu, občas promíchejte, poté přikryjte a dejte přes noc do mrazáku, aby pyré ztuhlo.
- KROK 3
Další den nechte pyré při pokojové teplotě na 15 minut změknout. Nakrájejte ho na větší kousky a poté rozmixujte s bílkem do hladké, husté a světlé konzistence. Dejte směs zpět do mrazuvzdorné nádoby a opět zamrazte. Takto vám sorbet v mrazáku vydrží 1 měsíc. Než budete sorbet servírovat, nechte ho po vyjmutí z mrazáku pár minut změknout.