reklama

  • 300 ml bílé víno
    typu Sauvignon Blanc (ideálně šumivé, ale není to nezbytné)
  • 200 g cukr
    krystal
  • 900 g angrešt
    zbavený stopek a „bubáků“
  • 5 lžic bezová šťáva
    z bezových květů
  • 1 ks bílek

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal267
  • tuky1g
  • nasycené0g
  • sacharidy58g
  • cukry58g
  • vláknina5g
  • proteín2g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Víno a cukr nalijte do velkého rendlíku a mírně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte angrešt a bezovou šťávu, přikryjte pokličkou a vařte 5 minut nebo dokud bobule nezměknou. Poté směs nechte trochu zchladnout.

  • krok 2

    Ve dvou dávkách směs rozmixujte v kuchyňském robotu na pyré. Pyré dejte do mrazuvzdorné nádoby (měl by stačit objem cca 2 litry), ochlaďte na pokojovou teplotu, občas promíchejte, poté přikryjte a dejte přes noc do mrazáku, aby pyré ztuhlo.

  • krok 3

    Další den nechte pyré při pokojové teplotě na 15 minut změknout. Nakrájejte ho na větší kousky a poté rozmixujte s bílkem do hladké, husté a světlé konzistence. Dejte směs zpět do mrazuvzdorné nádoby a opět zamrazte. Takto vám sorbet v mrazáku vydrží 1 měsíc. Než budete sorbet servírovat, nechte ho po vyjmutí z mrazáku pár minut změknout.

reklama
reklama
reklama
reklama