Švestkový krambl s javorovým sirupem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 8 ks švestka, zralá, zbavená pecky a rozpůlená
- 4 lžíce javorový sirup
- 50 g máslo, nakrájené na kousky
- 50 g hladká mouka
- 50 g ovesné vločky
- 25 g třtinový cukr, krupice
- ½ lžičky skořice, mletá
- 25 g mandle, loupané plátky
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200 °C. Půlky švestek položte slupkou na dno do velké zapékací mísy, pokapejte polovinou množství javorového sirupu a pečte 10 minut.
- KROK 2
Mezitím dejte máslo, mouku, ovesné vločky, cukr a skořici do mísy a pomocí prstů vytvořte drobenku. Pak do ní zapracujte plátky mandlí. Drobenkou posypte švestky a pokapejte zbylým javorovým sirupem. Pečte 15 minut, dokud povrch drobenky nezezlátne. Podávejte s anglickým krémem jménem custard.