reklama

  • 8 ks švestka
    zralá, zbavená pecky a rozpůlená
  • 4 lžíce javorový sirup
  • 50 g máslo
    nakrájené na kousky
  • 50 g hladká mouka
  • 50 g ovesné vločky
  • 25 g třtinový cukr
    krupice
  • ½ lžičky skořice
    mletá
  • 25 g mandle
    loupané plátky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal325
  • tuky15g
  • nasycené7g
  • sacharidy45g
  • cukry26g
  • vláknina4g
  • proteín5g
  • sůl0.21g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C. Půlky švestek položte slupkou na dno do velké zapékací mísy, pokapejte polovinou množství javorového sirupu a pečte 10 minut.

  • krok 2

    Mezitím dejte máslo, mouku, ovesné vločky, cukr a skořici do mísy a pomocí prstů vytvořte drobenku. Pak do ní zapracujte plátky mandlí. Drobenkou posypte švestky a pokapejte zbylým javorovým sirupem. Pečte 15 minut, dokud povrch drobenky nezezlátne. Podávejte s anglickým krémem jménem custard.

reklama
reklama
reklama
reklama