reklama

Suroviny

  • 8 ks švestka, zralá, zbavená pecky a rozpůlená
  • 4 lžíce javorový sirup
  • 50 g máslo, nakrájené na kousky
  • 50 g hladká mouka
  • 50 g ovesné vločky
  • 25 g třtinový cukr, krupice
  • ½ lžičky skořice, mletá
  • 25 g mandle, loupané plátky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C. Půlky švestek položte slupkou na dno do velké zapékací mísy, pokapejte polovinou množství javorového sirupu a pečte 10 minut.

  • KROK 2

    Mezitím dejte máslo, mouku, ovesné vločky, cukr a skořici do mísy a pomocí prstů vytvořte drobenku. Pak do ní zapracujte plátky mandlí. Drobenkou posypte švestky a pokapejte zbylým javorovým sirupem. Pečte 15 minut, dokud povrch drobenky nezezlátne. Podávejte s anglickým krémem jménem custard.

reklama
reklama
reklama
reklama