reklama

  • 450 g mouka pšeničná hladká
    smíchaná s kypřicím práškem do pečiva
  • 2 lžičky kypřicí prášek do pečiva
    promíchaný s moukou
  • 1 lžička jedlá soda
  • 100 g máslo
    studené, nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce krupicový cukr
  • 280 ml zakysaná smetana
  • 2 lžíce mléko
  • 2 lžičky vanilkový extrakt
  • 100 g kandované třešně
    nasekané
  • máslo (nebo zahuštěná smetana clotted cream)
    změklé, k podávání
  • třešňový nebo jahodový džem
    k podávání

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal218
  • tuky8g
  • nasycené5g
  • sacharidy36g
  • cukry8g
  • vláknina1g
  • proteín4g
  • sůl0.72g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 220°C. Do mísy dejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, ½ lžičky soli, jedlou sodu a máslo a třete prsty, dokud směs nebude připomínat strouhanku. Vmíchejte cukr.

  • krok 2

    Rychle vmíchejte podmáslí, trochu mléka, vanilku a třešně a spojíme, aby vzniklo vláčné těsto. Roztlačte na lehce pomoučněné pracovaní ploše na plát o tloušťce asi 3 cm. Vyříkrájejte hostičky pomocí 5cm vykrajovátka.

  • krok 3

    Přendejte na lehce pomoučený plech, potřete zbylým mlékem a pečte 12-15 minut dozlatova. Podávejte se máslem (nebo zahuštěnou smetanou clotted cream) a džemem.

reklama
reklama
reklama
reklama