Turkish delight na meruňkách
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 100 g mascarpone
- 50 g řecký jogurt
- 25 g moučkový cukrprosátý
- 2 lzice voda z pomerančových květů
- 1 velká sněhová pusinkarozlámaná na hrubé kousky
- 3 meruňkyzbavené pecek a nakrájené
- 2 kostky Turkish delight (lokum)ideálně s pomerančovou příchutí, nakrájené
- 25 g mandlese slupkou, nasekané
- 4 mátalisty, nastrouhané, plus pár navíc na ozdobu (volitelné)
- kcal481
- tuky33g
- nasycené17g
- sacharidy43g
- cukry41g
- vláknina3g
- proteín7g
- sůl0.22g
Postup přípravy
krok 1
Mascarpone, jogurt, cukr a vodu z pomerančových květů dejte do velké mísy a šlehejte do zhoustnutí.
krok 2
Několikrát důkladně promíchejte se zbývajícími ingrediencemi a poté směs rozdělte do 2 dezertních skleniček nebo misek. Pokud chcete, můžete ozdobit mátou navíc.