
Turkish delight na meruňkách
2 porce
Snadné
Příprava
Vyzkoušejte tureckou alternaci na klasický britský dezert Eton Mess. Lokum neboli turkish delight na meruňkách je sladký pokrm, který vás nadchne zejména, pokud hledáte netradiční jednoduchý dezert. Pravou blízkovýchodní atmosféru navodíte při podávání s čajem z čerstvé máty.
Přejít na suroviny
- 100 g mascarpone
- 50 g řecký jogurt
- 25 g moučkový cukrprosátý
- 2 lzice voda z pomerančových květů
- 1 velká sněhová pusinkarozlámaná na hrubé kousky
- 3 meruňkyzbavené pecek a nakrájené
- 2 kostky Turkish delight (lokum)ideálně s pomerančovou příchutí, nakrájené
- 25 g mandlese slupkou, nasekané
- 4 mátalisty, nastrouhané, plus pár navíc na ozdobu (volitelné)
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal481
- tuky33g
- nasycené17g
- sacharidy43g
- cukry41g
- vláknina3g
- proteín7g
- sůl0.22g
Postup přípravy
krok 1
Mascarpone, jogurt, cukr a vodu z pomerančových květů dejte do velké mísy a šlehejte do zhoustnutí.
krok 2
Několikrát důkladně promíchejte se zbývajícími ingrediencemi a poté směs rozdělte do 2 dezertních skleniček nebo misek. Pokud chcete, můžete ozdobit mátou navíc.