reklama

  • 100 g mascarpone
  • 50 g řecký jogurt
  • 25 g moučkový cukr
    prosátý
  • 2 lzice voda z pomerančových květů
  • 1 velká sněhová pusinka
    rozlámaná na hrubé kousky
  • 3 meruňky
    zbavené pecek a nakrájené
  • 2 kostky Turkish delight (lokum)
    ideálně s pomerančovou příchutí, nakrájené
  • 25 g mandle
    se slupkou, nasekané
  • 4 máta
    listy, nastrouhané, plus pár navíc na ozdobu (volitelné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal481
  • tuky33g
  • nasycené17g
  • sacharidy43g
  • cukry41g
  • vláknina3g
  • proteín7g
  • sůl0.22g

Postup přípravy

  • krok 1

    Mascarpone, jogurt, cukr a vodu z pomerančových květů dejte do velké mísy a šlehejte do zhoustnutí.

  • krok 2

    Několikrát důkladně promíchejte se zbývajícími ingrediencemi a poté směs rozdělte do 2 dezertních skleniček nebo misek. Pokud chcete, můžete ozdobit mátou navíc.

reklama
reklama
reklama
reklama