reklama

  • 300 g hladké mouky
    plus trochu navíc na podsypávání
  • 200 g másla
    nakrájeného na kostičky
  • 120 g zlatého krystalového cukru
  • 2 žloutky z velkých vajec
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 25 g sušených malin
    rozmixovaných na prášek (volitelné)
  • červené nebo růžové potravinářské barvivo

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal159
  • tuky9g
  • nasycené5g
  • sacharidy17g
  • cukry6g
  • vláknina1g
  • proteín2g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Mouku a máslo dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte do konzistence jemné drobenky. Přidejte cukr a žloutky a zpracujte do hladkého těsta. Odeberte jednu třetinu těsta, do zbylého přidejte vanilku a propracujte. Toto těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v pokojové teplotě.

  • krok 2

    Odloženou třetinu těsta vraťte do mísy robotu a přidejte sušené maliny, a kapku potravinářského barviva. Mixujte a přidávejte postupně další barvivo, dokud nedosáhnete intenzivní barvy. Pokud se těsto stalo příliš měkkým, přimixujte několik lžic mouky, dokud nebude mít podobnou konzistenci jako vanilkové těsto. Dejte těsto do lednice, ale nezapomeňte jej vyndat 30 minut předtím, než ho budete potřebovat válet.

  • krok 3

    Barevné těsto vyválejte mezi pečicím papírem na silnější plát. Malým vykrajovátkem na srdíčka (3-4 cm) vykrajujte srdíčka. Pokračujte v převalování a vykrajování, dokud nepoužijete celé těsto. Srovnejte srdíčka na sebe a mírně stlačte tak, aby se vytvořil válec, přičemž dbejte, aby se zachoval tvar srdce. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 3 hodiny zamrazit, dokud neztuhne.

  • krok 4

    Když je srdíčkové těsto tvrdé, vyválejte vanilkové těsto do 3 válečků stejné délky, jako srdcový váleček. Přilepte jeden válec vanilkového těsta ke každé 'straně' srdíček, stlačte dohromady, aby se vytvořil tlustý válec a pak jemně rolujte na pracovní ploše, dokud zcela neobklopí barevné těsto se zamrazeným srdíčkovým těstem ukrytým uprostřed. Dejte do lednice na 2 hodiny.

  • krok 5

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na 160 °C na horkovzduch. Ostrým nožem nakrájejte válec na plátky tlusté 1 cm. Rozložte na plechy vyložené pečicím papírem s dostatečnými mezerami a pečte 20 minut. Upečené sušenky nechte vychladnout na mřížce. Vydrží až 4 dny v uzavíratelné nádobě.

reklama
reklama
reklama
reklama