
Velikonoční čokoládové střepy
Chtěli byste na Velikonoce koledníky obdarovat něčím zábavnějším, než jsou pouhá čokoládová vajíčka? Připravte pro ně domácí velikonoční čokoládu. Tabulku plnou minivajíček a lyofilizovaného ovoce jednoduše nalámete a zabalíte do celofánu. S přípravou vám mohou pomoci i děti.
- 600 g mléčná čokoláda
- 180 g barevná čokoládová minivajíčka
- 1 lžička lyofilozované malinydrcené
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal511
- tuky28g
- nasycené17g
- sacharidy56g
- cukry56g
- vláknina2g
- proteín7g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Čokoládu nalámejte do velké žáruvzdorné mísy. V hrnci přiveďte k varu vodu a poté na něj postavte misku. Voda se nesmí dotýkat dna misky! Čokoládu nechte pomalu rozpustit nad vodní lázní a občas zamíchejte stěrkou. Nejlepších výsledků dosáhnete temperováním čokolády (viz Tip na konci).
krok 2
Mezitím vyložte plech o rozměrech 23 x 33 cm pečicím papírem. Tři čtvrtiny mini vajíček vložte do pevného sáčku a rozbijte je nahrubo válečkem.
krok 3
Když je čokoláda hladká, nalijte ji na plech. Plech naklánějte ze strany na stranu, aby se čokoláda rozlila až do rohů. Posypte rozdrcenými a celými minivajíčky a poté kousky lyofilizovaných malin. Nechte ztuhnout, poté sejměte z papíru, nalámejte na střepy a zabalte do celofánu.