reklama

Suroviny

  • 600 g mléčná čokoláda
  • 180 g barevná čokoládová minivajíčka
  • 1 lžička lyofilozované maliny, drcené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Čokoládu nalámejte do velké žáruvzdorné mísy. V hrnci přiveďte k varu vodu a poté na něj postavte misku. Voda se nesmí dotýkat dna misky! Čokoládu nechte pomalu rozpustit nad vodní lázní a občas zamíchejte stěrkou. Nejlepších výsledků dosáhnete temperováním čokolády (viz Tip na konci).

  • KROK 2

    Mezitím vyložte plech o rozměrech 23 x 33 cm pečicím papírem. Tři čtvrtiny mini vajíček vložte do pevného sáčku a rozbijte je nahrubo válečkem.

  • KROK 3

    Když je čokoláda hladká, nalijte ji na plech. Plech naklánějte ze strany na stranu, aby se čokoláda rozlila až do rohů. Posypte rozdrcenými a celými minivajíčky a poté kousky lyofilizovaných malin. Nechte ztuhnout, poté sejměte z papíru, nalámejte na střepy a zabalte do celofánu.

TIP: Temperování čokolády

Temperování je proces zahřívání a následného ochlazování čokolády za účelem vytvoření specifického typu krystalů v kakaovém másle. Pokud jednoduše rozpustíte a ochladíte čokoládu koupenou v obchodě, rychle "rozkvete" a vytvoří se na ní tečky a pruhy kakaového másla. Při dotyku také začne rychle tát. Temperovaná čokoláda rychle ztuhne a je krásně lesklá, nekvete a při chladnutí se smrští, takže ji lze snadno vyjmout z formy. Zde je jednoduchý postup: 3/4 čokolády nalámejte do žáruvzdorné misky. Rozpusťte ji nad vodní lázní, dokud není tekutá a hladká. Bílá čokoláda by měla mít teplotu 43 °C, mléčná a tmavá 45 °C. Přidejte zbývající čokoládu nakrájenou na malé kousky. Míchejte stěrkou, dokud se kousky nerozpustí a teploměr neukáže 28 °C pro mléčnou a bílou, 30 °C pro tmavou. To může chvíli trvat, proto mějte trpělivost a stále míchejte. Použijte co nejdříve. Pokud by čokoláda při používání začala příliš chladnout a houstnout, zahřejte ji jen na několik sekund a dobře promíchejte.

reklama
reklama
reklama
reklama