Duhový salát s tuňákem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bez vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 ks červená paprika, nakrájená
- 1 ks velká mrkev, nastrouhaná
- 340 g kukuřice, konzervovaná
- 150 g cukrový hrášek
- 6 ks červená řepa, malá, vařená
- 185 g tuňák, konzervovaný
- 100 g majonéza
- 1 lžíce citronová šťáva
- 2 lžičky celozrnná hořčice
- 1 lžička voda
- hlávkový salát, listy
- 1 ks jarní cibulka, nakrájená
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké míse smíchejte papriku, mrkev, kukuřici, cukrový hrášek, červenou řepu a tuňáka.
- KROK 2
V malé misce připravte dresink: smíchejte majonézu, citronovou šťávu, celozrnnou hořčici, vodu a sůl a pepř.
- KROK 3
Velkou mísu vyložte zelenými listy hlávkového salátu, naplňte směsí tuňáka a zeleniny a pokapejte dresinkem. Posypte jarní cibulkou a ihned podávejte.