Duhový salát s tuňákem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bez vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 ks červená paprikanakrájená
- 1 ks velká mrkevnastrouhaná
- 340 g kukuřicekonzervovaná
- 150 g cukrový hrášek
- 6 ks červená řepamalá, vařená
- 185 g tuňákkonzervovaný
- 100 g majonéza
- 1 lžíce citronová šťáva
- 2 lžičky celozrnná hořčice
- 1 lžička voda
- hlávkový salátlisty
- 1 ks jarní cibulkanakrájená
- kcal357
- tuky21g
- nasycené3g
- sacharidy28g
- cukry17g
- vláknina6g
- proteín14g
- sůl1.1g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké míse smíchejte papriku, mrkev, kukuřici, cukrový hrášek, červenou řepu a tuňáka.
krok 2
V malé misce připravte dresink: smíchejte majonézu, citronovou šťávu, celozrnnou hořčici, vodu a sůl a pepř.
krok 3
Velkou mísu vyložte zelenými listy hlávkového salátu, naplňte směsí tuňáka a zeleniny a pokapejte dresinkem. Posypte jarní cibulkou a ihned podávejte.