Dušená zelenina tři v jednom
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Suroviny
- 400 g růžičková kapusta, očištěná a rozkrojená na poloviny
- 2 velké kusy mrkev, nakrájená na šikmé plátky
- 1 kostka kuřecí bujón
- 25 g máslo
- 100 g mražený hrášek
Postup přípravy
- KROK 1
Dejte růžičkovou kapustu a mrkev do hrnce a zalijte je vroucí vodou. Přidejte kostku bujónu, máslo a přiveďte k varu.
- KROK 2
Vařte 8-10 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidejte hrášek a ještě pár minut vařte.
- KROK 3
Zeleninu nechte ve vývaru, dokud z něj nebudete chtít připravit omáčku či polévku, a poté ji sceďte.