reklama

  • 1 lžíce olivový olej
  • 2 cibule
    nakrájená najemno
  • 400 g vepřová panenka
    odblaněná, nakrájená na silné proužky
  • 250 g žampiony
    nakrájené
  • 1 1/2 lžíce mletá uzená paprika
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 200 ml kuřecí vývar
  • 100 ml zakysaná smetana
  • tagliatelle nebo rýže, k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal257
  • tuky13g
  • nasycené5g
  • sacharidy9g
  • cukry5g
  • vláknina2g
  • proteín27g
  • sůl0.35g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a opékejte zvolna 10 minut, dokud nezměkne a nezezlátne. Přidejte vepřové maso a houby a společně zprudka 3-4 minuty restujte, dokud vše nezhnědne. Vsypte papriku, restujte a míchejte ještě 1 minutu.

  • krok 2

    Vmíchejte rajčatový protlak, poté zalijte vývarem a vařte 5-8 minut, dokud není vepřové maso hotové ve středu. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu, dosolte a opepřete. Podávejte s nudlemi, tagliatelle nebo rýží a extra kopečkem zakysané smetany, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama