Dušené vepřové na paprice se žampiony
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 2 cibulenakrájená najemno
- 400 g vepřová panenkaodblaněná, nakrájená na silné proužky
- 250 g žampionynakrájené
- 1 1/2 lžíce mletá uzená paprika
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 200 ml kuřecí vývar
- 100 ml zakysaná smetana
- tagliatelle nebo rýže, k podávání
- kcal257
- tuky13g
- nasycené5g
- sacharidy9g
- cukry5g
- vláknina2g
- proteín27g
- sůl0.35g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a opékejte zvolna 10 minut, dokud nezměkne a nezezlátne. Přidejte vepřové maso a houby a společně zprudka 3-4 minuty restujte, dokud vše nezhnědne. Vsypte papriku, restujte a míchejte ještě 1 minutu.
krok 2
Vmíchejte rajčatový protlak, poté zalijte vývarem a vařte 5-8 minut, dokud není vepřové maso hotové ve středu. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu, dosolte a opepřete. Podávejte s nudlemi, tagliatelle nebo rýží a extra kopečkem zakysané smetany, chcete-li.