reklama

  • 145 g hladká mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 lžíce cukr
    třtinový
  • 1 lžička skořice
  • 2 ks vejce
  • 40 g máslo
    rozpuštěné
  • 140 ml mléko
  • 3 lžíce cukr
  • 1 lžíce javorový sirup
    + k podávání
  • 1 lžíce rostlinný olej
  • 6 lžíce jogurt
    karamelový, k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal153
  • tuky6g
  • nasycené3g
  • sacharidy21g
  • cukry10g
  • vláknina1g
  • proteín3g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do velké mísy dejte mouku. Přidejte prášek do pečiva, moučkový cukr, ½ lžičky skořice a špetku soli. Promíchejte, aby se spojily. Rozklepněte do mouky vejce, přidejte ½ másla a všechno mléko . Vymíchejte hladké těsto.

  • krok 2

    Do zbývajícího rozpuštěného másla vmíchejte zbytek skořice, cukr a javorový sirup. Přidejte 3 lžíce směsi na palačinky a promíchejte. Přendejte do curářského sáčku.

  • krok 3

    Až budete připraveni, dejte do velké pánve trochu oleje a rozetřete kuchyňskou utěrkou. Na středním plameni zahřejte. Každý lívanec bude potřebovat 2 – 3 polévkové lžíce těsta. Nechte mezi nimi prostor, aby se při pečení měly kam roztéct. Pečte lívance po třech až čtyřech najednou. Skořicovou směsí v sáčku vytvořte spirály na povrchu každého lívance. Když palačinky začnou po okrajích tuhnout a uvidíte, že se navrchu objeví bublinky, opatrně je otočte a pečte další 2 – 3 minuty. Opékejte, dokud nezezlátnou a nebudou propečené. Hotové lívance uchovejte v předhřáté troubě.

  • krok 4

    Lívance podávejte s jogurtem a javorovým sirupem.

reklama
reklama
reklama
reklama