Dvoubarevně lívance se skořicí a jogurtem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 10 ks
- 145 g hladká mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 lžíce cukrtřtinový
- 1 lžička skořice
- 2 ks vejce
- 40 g máslorozpuštěné
- 140 ml mléko
- 3 lžíce cukr
- 1 lžíce javorový sirup+ k podávání
- 1 lžíce rostlinný olej
- 6 lžíce jogurtkaramelový, k podávání
- kcal153
- tuky6g
- nasycené3g
- sacharidy21g
- cukry10g
- vláknina1g
- proteín3g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Do velké mísy dejte mouku. Přidejte prášek do pečiva, moučkový cukr, ½ lžičky skořice a špetku soli. Promíchejte, aby se spojily. Rozklepněte do mouky vejce, přidejte ½ másla a všechno mléko . Vymíchejte hladké těsto.
krok 2
Do zbývajícího rozpuštěného másla vmíchejte zbytek skořice, cukr a javorový sirup. Přidejte 3 lžíce směsi na palačinky a promíchejte. Přendejte do curářského sáčku.
krok 3
Až budete připraveni, dejte do velké pánve trochu oleje a rozetřete kuchyňskou utěrkou. Na středním plameni zahřejte. Každý lívanec bude potřebovat 2 – 3 polévkové lžíce těsta. Nechte mezi nimi prostor, aby se při pečení měly kam roztéct. Pečte lívance po třech až čtyřech najednou. Skořicovou směsí v sáčku vytvořte spirály na povrchu každého lívance. Když palačinky začnou po okrajích tuhnout a uvidíte, že se navrchu objeví bublinky, opatrně je otočte a pečte další 2 – 3 minuty. Opékejte, dokud nezezlátnou a nebudou propečené. Hotové lívance uchovejte v předhřáté troubě.
krok 4
Lívance podávejte s jogurtem a javorovým sirupem.