reklama

Suroviny

  • 175 ml slunečnicového oleje
  • 175 g světlého muscovado cukru
  • 3 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g hrubě nastrouhané dýně nebo dužina máslové dýně
  • 100 g sultánek
  • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody

Na polevu

  • 200 g plnotučného smetanového sýra
  • 85 g moučkového cukru
  • opražené nasekané pekanové ořechy na ozdobu (volitelné)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte troubu na 180 °C, nebo na horkovzduch na 160 °C. Vyložte 12-dílný muffinový plech papírovými košíčky. Nalijte olej do velké mísy a přidejte cukr, vejce a vanilku. Společně vyšlehejte. Poté přidejte nastrouhanou dýni, sultánky a strouhanou pomerančovou kůru.

  • KROK 2

    Vmíchejte skořici a mouku s kypřicím práškem a jedlou sodou. Směs bude poměrně tekutá. Lžící těsto rozdělte do košíčků. Pečte 25 minut, dokud nejsou pevné a pružné na dotek a špejle zapíchnutá do středu cupcake vyjde čistá. Nechte úplně vychladnout na mřížce. V této fázi můžete dortíky zamrazit až na 4 měsíce.

  • KROK 3

    Na polevu vyšlehejte smetanový sýr a cukr dohladka, poté rozetřete nebo nazdobte na povrch cupcakes. Nechte je jednoduché nebo ozdobte opraženými pekanovými ořechy. Uchovávejte v lednici, ale před podáváním nechte dojít na pokojovou teplotu pro nejlepší chuť a texturu.

TIPY NA RECEPT
NASTROUHANÁ DÝNĚ

Pokud je dužina dýně po nastrouhání příliš mokrá, dobře ji před použitím vymačkejte.

reklama
reklama
reklama
reklama