Dýňové cupcakes
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 12 kusů
- 175 ml slunečnicového oleje
- 175 g světlého muscovado cukru
- 3 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g hrubě nastrouhané dýněnebo dužina máslové dýně
- 100 g sultánek
- nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
- 2 lžičky mleté skořice
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
Na polevu
- 200 g plnotučného smetanového sýra
- 85 g moučkového cukru
- opražené nasekané pekanové ořechyna ozdobu (volitelné)
- kcal386
- tuky23g
- nasycené7g
- sacharidy43g
- cukry30g
- vláknina1g
- proteín4.3g
- sůl0.45gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C, nebo na horkovzduch na 160 °C. Vyložte 12-dílný muffinový plech papírovými košíčky. Nalijte olej do velké mísy a přidejte cukr, vejce a vanilku. Společně vyšlehejte. Poté přidejte nastrouhanou dýni, sultánky a strouhanou pomerančovou kůru.
krok 2
Vmíchejte skořici a mouku s kypřicím práškem a jedlou sodou. Směs bude poměrně tekutá. Lžící těsto rozdělte do košíčků. Pečte 25 minut, dokud nejsou pevné a pružné na dotek a špejle zapíchnutá do středu cupcake vyjde čistá. Nechte úplně vychladnout na mřížce. V této fázi můžete dortíky zamrazit až na 4 měsíce.
krok 3
Na polevu vyšlehejte smetanový sýr a cukr dohladka, poté rozetřete nebo nazdobte na povrch cupcakes. Nechte je jednoduché nebo ozdobte opraženými pekanovými ořechy. Uchovávejte v lednici, ale před podáváním nechte dojít na pokojovou teplotu pro nejlepší chuť a texturu.