reklama

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 800 g dýně hokaido
  • 500 g brambor
  • 2 papriky
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1/2 lžičky kájenského pepře
  • 1 lžička kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 1 svazek petrželky
  • 4 lžíce crème fraîche
  • 4 plátky chleba

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal425
  • tuky12g
  • nasycené2g
  • sacharidy70g
  • cukry14g
  • vláknina12g
    bohatý na
  • proteín12g
  • sůl2.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, česnek oloupejte a nasekejte. Dýni omyjte, pomocí lžíce odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na cca 1,5 cm silné kousky. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na stejně velké kousky. Papriky rozpulte, odstraňte stopku a semínka, omyjte a nakrájejte na cca 2 cm velké kousky.

  • krok 2

    Řepkový olej zahřejte ve velkém hrnci a cibuli s česnekem v něm 1-2 minuty osmahněte dosklovita. Přidejte kousky dýně a brambor a 2-3 minuty opékejte, poté přidejte kousky papriky a opékejte další 2-3 minuty

  • krok 3

    Přidejte rajčatový protlak a koření, zeleninu osolte a opepřete a vše krátce orestujte. Zeleninu zalijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu a na středním ohni vařte 30 minut, občas promíchejte (případně přidejte trochu vody).

  • krok 4

    Mezitím omyjte petržel, osušte a nasekejte. Hotový dýňový guláš nechte dalších 5 minut otevřený na mírném ohni vařit a znovu dochuťte pepřem, trochou soli nebo podle potřeby jiným kořením a rozdělte do 4 hlubokých talířů. Na každý talíř dejte lžíci crème fraîche, posypte nasekanou petrželí a podávejte s plátkem chleba

reklama
reklama
reklama
reklama