Fazolový salát s cizrnou a sýrem feta
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 400g fazolky zelenéočištěné a rozpůlené
- 3 lžíce olivový olej
- 800g cizrna z plechovkyopláchnutá a sceděná
- 1 stroužek česneknahrubo nakrájený
- 7 sušená rajčata v olejisdceděná
- 2 pečená červená paprikaz plechovky
- 1 lžíce sherry ocet
- 200g feta sýrrozdrobený
- kcal404
- tuky25g
- nasycené8g
- sacharidy28g
- cukry6g
- vláknina10g
- proteín20g
- sůl2.92g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Fazole rozložte na pekáč, okořeňte a pokapejte 1 lžící oleje. Pečte 10 minut, dokud lehce nezhnědnou. Přendejte do misky s cizrnou.
krok 2
V kuchyňském robotu připravte zálivku tak, že prošleháte česnek, sušená rajčata, papriku, ocet a zbylý olej. Okořeňte, vmíchejte do fazolí s fetou a podávejte.