reklama

Suroviny

  • 400g fazolky zelené, očištěné a rozpůlené
  • 3 lžíce olivový olej
  • 800g cizrna z plechovky, opláchnutá a sceděná
  • 1 stroužek česnek nahrubo nakrájený
  • 7 sušená rajčata v oleji, sdceděná
  • 2 pečená červená paprika, z plechovky
  • 1 lžíce sherry ocet
  • 200g feta sýr, rozdrobený

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Fazole rozložte na pekáč, okořeňte a pokapejte 1 lžící oleje. Pečte 10 minut, dokud lehce nezhnědnou. Přendejte do misky s cizrnou.

  • KROK 2

    V kuchyňském robotu připravte zálivku tak, že prošleháte česnek, sušená rajčata, papriku, ocet a zbylý olej. Okořeňte, vmíchejte do fazolí s fetou a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama