reklama

  • 400g fazolky zelené
    očištěné a rozpůlené
  • 3 lžíce olivový olej
  • 800g cizrna z plechovky
    opláchnutá a sceděná
  • 1 stroužek česnek
    nahrubo nakrájený
  • 7 sušená rajčata v oleji
    sdceděná
  • 2 pečená červená paprika
    z plechovky
  • 1 lžíce sherry ocet
  • 200g feta sýr
    rozdrobený

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal404
  • tuky25g
  • nasycené8g
  • sacharidy28g
  • cukry6g
  • vláknina10g
  • proteín20g
  • sůl2.92g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Fazole rozložte na pekáč, okořeňte a pokapejte 1 lžící oleje. Pečte 10 minut, dokud lehce nezhnědnou. Přendejte do misky s cizrnou.

  • krok 2

    V kuchyňském robotu připravte zálivku tak, že prošleháte česnek, sušená rajčata, papriku, ocet a zbylý olej. Okořeňte, vmíchejte do fazolí s fetou a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama