Fazolový salát s cizrnou a sýrem feta
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 400g fazolky zelené, očištěné a rozpůlené
- 3 lžíce olivový olej
- 800g cizrna z plechovky, opláchnutá a sceděná
- 1 stroužek česnek nahrubo nakrájený
- 7 sušená rajčata v oleji, sdceděná
- 2 pečená červená paprika, z plechovky
- 1 lžíce sherry ocet
- 200g feta sýr, rozdrobený
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Fazole rozložte na pekáč, okořeňte a pokapejte 1 lžící oleje. Pečte 10 minut, dokud lehce nezhnědnou. Přendejte do misky s cizrnou.
- KROK 2
V kuchyňském robotu připravte zálivku tak, že prošleháte česnek, sušená rajčata, papriku, ocet a zbylý olej. Okořeňte, vmíchejte do fazolí s fetou a podávejte.