reklama

  • 290 g artyčoky v oleji
    sklenice
  • 1 lžíce pesto ze sušených rajčat
  • 1 lžička bílý vinný ocet
  • 410 g bílé fazole Cannellini
    z konzervy, odkapané a propláchnuté
  • 300 g cherry rajčata
    nakrájená na čtvrtky
  • hrst černé olivy Kalamata
  • 2 ks jarní cibulka
    nakrájená na tenké šikmé plátky
  • 200 g měkký kozí sýr
    rozdrobený

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal367
  • tuky28g
  • nasycené7.4g
  • sacharidy16g
  • cukry0g
  • vláknina6g
  • proteín13g
  • sůl3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Artyčoky sceďte a nechte si 3 lžíce oleje, ten nalijte do misky a smíchejte ho s pestem ze sušených rajčat a octem, dokud nebude nevznikne hladká konzistence. Podle chuti osolte a opepřete.

  • krok 2

    Artyčoky nahrubo nakrájejte a přesuňte je do velké mísy s fazolemi cannellini, rajčaty, olivami, jarní cibulkou a polovinou kozího sýra. Vmíchejte směs oleje, pesta a octa a vše dejte do servírovací mísy. Opět dle chuti osolte a opepřete. Navrch rozdrobte zbývající kozí sýr a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama