Fazolový salát ve středomořském stylu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 290 g artyčoky v olejisklenice
- 1 lžíce pesto ze sušených rajčat
- 1 lžička bílý vinný ocet
- 410 g bílé fazole Cannelliniz konzervy, odkapané a propláchnuté
- 300 g cherry rajčatanakrájená na čtvrtky
- hrst černé olivy Kalamata
- 2 ks jarní cibulkanakrájená na tenké šikmé plátky
- 200 g měkký kozí sýrrozdrobený
- kcal367
- tuky28g
- nasycené7.4g
- sacharidy16g
- cukry0g
- vláknina6g
- proteín13g
- sůl3g
Postup přípravy
krok 1
Artyčoky sceďte a nechte si 3 lžíce oleje, ten nalijte do misky a smíchejte ho s pestem ze sušených rajčat a octem, dokud nebude nevznikne hladká konzistence. Podle chuti osolte a opepřete.
krok 2
Artyčoky nahrubo nakrájejte a přesuňte je do velké mísy s fazolemi cannellini, rajčaty, olivami, jarní cibulkou a polovinou kozího sýra. Vmíchejte směs oleje, pesta a octa a vše dejte do servírovací mísy. Opět dle chuti osolte a opepřete. Navrch rozdrobte zbývající kozí sýr a podávejte.