Filety s česnekovou krustou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + doba marinování
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce rostlinného olejenebo ghí másla
- 1 tlustý stroužek česnekujemně nastrouhaný na pastu
- 4 filety bílé rybyasi 140 g každý
- 5 lžic limetkové šťávy
- sůl
- pepřčerstvě mletý
Krusta
- 100 g kešu
- 4 chilli papričkyčervené, středně pálivé
- 6 velkých stroužků česneku
- kousek zázvoru
- 1 lžíce kmínu
- 2 lžíce rostlinného oleje
- kcal356
- tuky22g
- nasycené3g
- sacharidy8g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín32gbohatý na
- sůl0.24g
Postup přípravy
krok 1
Potřete rybu olejem a česnekovou pastou se 2 lžícemi limetkové šťávy. Dochuťte solí, pepřem a poté nechejte rybu asi 20-30 minut marinovat.
krok 2
Zahřejte troubu na 190 °C/170 °C horkovzduch/plyn 5. Smíchejte ingredience na krustu a zbývající limetkovou šťávu a společně rozmixujte na hrubou pastu.
krok 3
Rybí filety osušte kuchyňským papírem a poté na každý filet přitlačte čtvrtinu vytvořené pasty na krustu. Přendejte na olejem vymazaný pekáč a pečte 12–15 minut, dokud nezezlátnou.