reklama

  • 1 lžíce rostlinného oleje
    nebo ghí másla
  • 1 tlustý stroužek česneku
    jemně nastrouhaný na pastu
  • 4 filety bílé ryby
    asi 140 g každý
  • 5 lžic limetkové šťávy
  • sůl
  • pepř
    čerstvě mletý

Krusta

  • 100 g kešu
  • 4 chilli papričky
    červené, středně pálivé
  • 6 velkých stroužků česneku
  • kousek zázvoru
  • 1 lžíce kmínu
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal356
  • tuky22g
  • nasycené3g
  • sacharidy8g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín32g
    bohatý na
  • sůl0.24g

Postup přípravy

  • krok 1

    Potřete rybu olejem a česnekovou pastou se 2 lžícemi limetkové šťávy. Dochuťte solí, pepřem a poté nechejte rybu asi 20-30 minut marinovat.

  • krok 2

    Zahřejte troubu na 190 °C/170 °C horkovzduch/plyn 5. Smíchejte ingredience na krustu a zbývající limetkovou šťávu a společně rozmixujte na hrubou pastu.

  • krok 3

    Rybí filety osušte kuchyňským papírem a poté na každý filet přitlačte čtvrtinu vytvořené pasty na krustu. Přendejte na olejem vymazaný pekáč a pečte 12–15 minut, dokud nezezlátnou.

reklama
reklama
reklama
reklama