reklama

Suroviny

  • 1 lžíce rostlinného oleje, nebo ghí másla
  • 1 tlustý stroužek česneku, jemně nastrouhaný na pastu
  • 4 filety bílé ryby, asi 140 g každý
  • 5 lžic limetkové šťávy
  • sůl
  • pepř, čerstvě mletý

Krusta

  • 100 g kešu
  • 4 chilli papričky, červené, středně pálivé
  • 6 velkých stroužků česneku
  • kousek zázvoru
  • 1 lžíce kmínu
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy

  • KROK 1

    Potřete rybu olejem a česnekovou pastou se 2 lžícemi limetkové šťávy. Dochuťte solí, pepřem a poté nechejte rybu asi 20-30 minut marinovat.

  • KROK 2

    Zahřejte troubu na 190 °C/170 °C horkovzduch/plyn 5. Smíchejte ingredience na krustu a zbývající limetkovou šťávu a společně rozmixujte na hrubou pastu.

  • KROK 3

    Rybí filety osušte kuchyňským papírem a poté na každý filet přitlačte čtvrtinu vytvořené pasty na krustu. Přendejte na olejem vymazaný pekáč a pečte 12–15 minut, dokud nezezlátnou.

reklama
reklama
reklama
reklama