reklama

  • 200 g tmavá čokoláda
    50 % nebo méně
  • 100 g maliny
    čerstvé nebo mražené (povolené)
  • 500 g řecký jogurt
  • 3 lžíce med
  • čokoládové hobliny
    na ozdobení

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal320
  • tuky18g
  • nasycené11g
  • sacharidy33g
  • cukry33g
  • vláknina1g
  • proteín7g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Čokoládu nalámejte na malé kousky a vložte do žáruvzdorné misky. V malém hrnci přiveďte k varu trochu vody, poté na ni položte misku s čokoládou a ujistěte se, že se dno misky nedotýká vody. Čokoládu nechte na mírném ohni pomalu rozpustit.

  • krok 2

    Misku s čokoládou sejměte z hrnce a nechte 10 minut zchladnout. Mezitím rozdělte maliny do 6 malých skleniček nebo misek.

  • krok 3

    Když čokoláda mírně vychladne, rychle vmíchejte jogurt a med. Čokoládovou směs nalijte na maliny. Dejte do lednice vychladit a před podáváním ozdobte hoblinami čokolády.

reklama
reklama
reklama
reklama