reklama

  • 20 g droždí
  • 225 g hladká mouka
  • 50 ml olivový olej
  • 6 g sůl
  • 150 ml voda
  • 8 snítek rozmarýn
  • 6 g mořská sůl

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal210
  • tuky6g
  • nasycené1g
  • sacharidy34g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín5g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozmarýn omyjte a osušíte. Odstraňte jehličí ze stonků a jemně je nasekejte.

  • krok 2

    V hrnci zahřejte 150 ml vody. Rozdrobené čerstvé droždí smíchejte s 60 ml teplé vody a 25 g mouky. Nechte na teplém místě asi 20 minut vzejít kvásek.

  • krok 3

    Zbylou mouku (200 g) prosejte do mísy. Přidejte kvásek, sůl, 20 ml olivového oleje (2 lžíce) a 90 ml teplé vody. Hněďte, dokud nezískáte jednotné lepivé těsto. Vložte ho do velké mísy vymazané olejem, přikryjte a nechte na teplém místě asi 60 minut.

  • krok 4

    Vykynuté těsto namaštěnýma rukama roztáhněte do obdélníkového tvaru a dejte na plech 20 x 30 cm. Prsty dělejte důlky. Formu přikryjte a těsto nechte znovu 30 minut kynout.

  • krok 5

    Těsto pokapejte 3 lžícemi olivového oleje (30 ml), posypte mořskou solí a rozmarýnem. Vložte do trouby předehřáté na 220 °C (režim horní dolní ohřev). Focaccia by se měla péct dozlatova, asi 25 minut.

reklama
reklama
reklama
reklama