Francouzský koláč s třešněmi clafoutis
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 ks vejce
- 60 g maslo
- 1 kg třešně
- 150 g mouka hladká
- 3 g sůl
- 100 g cukr
- 20 g cukr moučka
- 10 g vanilkový cukr
- 250 ml smetana ke šlehání
Postup přípravy
- KROK 1
Hodinu před začátkem práce vyndejte vejce a smetanu z lednice. Vymažte olejem pečící misku, keramickou formu nebo pekáč. Troubu předehřejte na 180 °C. Třešně vypeckujte. Na pánvi rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout.
- KROK 2
Na těsto vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Do směsi přilévejte tenkým proudem zchladlé máslo. Pak přidejte smetanu a mouku. Důkladně promíchejte. Těsto by mělo být hladké a bez hrudek.
- KROK 3
Třešně vyskládejte těsně vedle sebe do předem připravené misky a zalijte těstem. Clafoutis pečte 40 minut. Pak z trouby vyndejte a nechte vychladnout.
- KROK 4
Hotový koláč posypte moučkovým cukrem. Podávejte teplé nebo studené.