reklama

  • 4 ks vejce
  • 60 g maslo
  • 1 kg třešně
  • 150 g mouka
    hladká
  • 3 g sůl
  • 100 g cukr
  • 20 g cukr moučka
  • 10 g vanilkový cukr
  • 250 ml smetana
    ke šlehání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal400
  • tuky20g
  • nasycené12g
  • sacharidy50g
  • cukry30g
  • vláknina2g
  • proteín8g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Hodinu před začátkem práce vyndejte vejce a smetanu z lednice. Vymažte olejem pečící misku, keramickou formu nebo pekáč. Troubu předehřejte na 180 °C. Třešně vypeckujte. Na pánvi rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout.

  • krok 2

    Na těsto vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Do směsi přilévejte tenkým proudem zchladlé máslo. Pak přidejte smetanu a mouku. Důkladně promíchejte. Těsto by mělo být hladké a bez hrudek.

  • krok 3

    Třešně vyskládejte těsně vedle sebe do předem připravené misky a zalijte těstem. Clafoutis pečte 40 minut. Pak z trouby vyndejte a nechte vychladnout.

  • krok 4

    Hotový koláč posypte moučkovým cukrem. Podávejte teplé nebo studené.

reklama
reklama
reklama
reklama