reklama

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1/2 svazek chřestu
    očištěného a nakrájeného na 5 cm kousky
  • 100 g mražený hrášek
  • 50 g sýr feta
  • 1 lžíce čerstvě nasekané máty
  • 3 velká vejce
    rozšlehaná
  • 1 lžíce balzamikový ocet
    nebo balzamikové glazé
  • pečená třešňová rajčata
  • křupavý zelený salát
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal309
  • tuky23g
  • nasycené7g
  • sacharidy8g
  • cukry7g
  • vláknina5g
  • proteín18g
  • sůl1.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte troubu na 180°C. Vlijte olivový olej do mělké zapékací mísy o objemu 600 ml či pánve vhodné do trouby. Dejte do trouby na 2-3 minuty, pak vložte do rozpáleného oleje chřest a hrášek a jemně promíchejte, aby se zelenina obalila tukem. Vraťte do trouby na 2 minuty, poté vyjměte a nadrobte na zeleninu fetu.

  • krok 2

    Mezitím do vajec zašlehejte nasekanou mátu a pořádně opepřete čerstvě mletým černým pepřem. Vlijte do nádoby vejce, vraťte do trouby a pečte 15 minut, dokud vejce neztuhnou.

  • krok 3

    Hotová pečená rajčátka pokapejte balzamikovým octem nebo glazé. Podávejte s fritattou, doplněné křupavým zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama