Frittata s chřestem, hráškem, fetou a s pečenými rajčaty
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1/2 svazek chřestu, očištěného a nakrájeného na 5 cm kousky
- 100 g mražený hrášek
- 50 g sýr feta
- 1 lžíce čerstvě nasekané máty
- 3 velká vejce, rozšlehaná
- 1 lžíce balzamikový ocet nebo balzamikové glazé
- pečená třešňová rajčata
- křupavý zelený salát, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Rozehřejte troubu na 180°C. Vlijte olivový olej do mělké zapékací mísy o objemu 600 ml či pánve vhodné do trouby. Dejte do trouby na 2-3 minuty, pak vložte do rozpáleného oleje chřest a hrášek a jemně promíchejte, aby se zelenina obalila tukem. Vraťte do trouby na 2 minuty, poté vyjměte a nadrobte na zeleninu fetu.
- KROK 2
Mezitím do vajec zašlehejte nasekanou mátu a pořádně opepřete čerstvě mletým černým pepřem. Vlijte do nádoby vejce, vraťte do trouby a pečte 15 minut, dokud vejce neztuhnou.
- KROK 3
Hotová pečená rajčátka pokapejte balzamikovým octem nebo glazé. Podávejte s fritattou, doplněné křupavým zeleným salátem.