reklama

  • 400 g fusilli
  • 225 g špenát
    listy
  • 1 stroužek česnek
  • 250 g mascarpone
  • citronová šťáva
    z půlky citronu
  • 30 g parmazán
    nastrouhaný + na posypání
  • 55 g piniové oříšky
    lehce opražené

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal770
  • tuky43g
  • nasycené21g
  • sacharidy80g
  • cukry7g
  • vláknina5g
  • proteín20g
  • sůl0.53g

Postup přípravy

  • krok 1

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím vložte polovinu špenátu do kuchyňského robotu spolu s česnekem, mascarpone, citronovou šťávou a parmezánem a rozmixujte do hladké omáčky.

  • krok 2

    Těstoviny sceďte a vraťte do kastrolu. Vmíchejte omáčku, piniové oříšky a zbývající špenátové listy. Osolute, opepřete a podávejte posypané extra parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama