Fusilli se špenátovou omáčkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 400 g fusilli
- 225 g špenátlisty
- 1 stroužek česnek
- 250 g mascarpone
- citronová šťávaz půlky citronu
- 30 g parmazánnastrouhaný + na posypání
- 55 g piniové oříškylehce opražené
- kcal770
- tuky43g
- nasycené21g
- sacharidy80g
- cukry7g
- vláknina5g
- proteín20g
- sůl0.53g
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím vložte polovinu špenátu do kuchyňského robotu spolu s česnekem, mascarpone, citronovou šťávou a parmezánem a rozmixujte do hladké omáčky.
krok 2
Těstoviny sceďte a vraťte do kastrolu. Vmíchejte omáčku, piniové oříšky a zbývající špenátové listy. Osolute, opepřete a podávejte posypané extra parmazánem.