reklama

  • 500 g gnocchi
  • 1 stroužek česnek
    nakrájený
  • 1 lžíce olivový olej
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • muškátový oříšek
  • 130 g pancetta
    na kostičky
  • 100 g špenát
    listy
  • 1/2 ks citron
  • 25 g parmazán
    nastrouhaný + k podávání
  • 25 g piniové oříšky
    pražené

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal500
  • tuky32g
  • nasycené14g
  • sacharidy37g
  • cukry2g
  • vláknina3g
  • proteín13g
  • sůl2.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Gnocchi uvařte podle návodu na obalu a poté sceďte. Mezitím rozehřejte 1 lžičku oleje na malé pánvi a orestujte česnek. Přidejte smetanu a nastrouhaný muškátový oříšek. Dejte na jednu stranu.

  • krok 2

    Na pánvi rozehřejte 2 lžíce zbývajícího oleje a opečte na něm pancettu dokřupava. Přidejte noky a opékejte, dokud nezačnou zlátnout, pokud se začnou lepit, přidejte ještě trochu oleje. Vmíchejte špenát, citronovou kůru, osolte a opepřete.

  • krok 3

    Do smetanové omáčky vmíchejte parmazán. Lžící nandejte noky na talíře, pokapejte omáčkou a posypte piniovými oříšky. Podávejte sypané strouhaným parmezánem.

reklama
reklama
reklama
reklama