Gnocchi s pancettou, špenátem a parmazánem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g gnocchi
- 1 stroužek česnek, nakrájený
- 1 lžíce olivový olej
- 100 ml smetana ke šlehání
- muškátový oříšek
- 130 g pancetta, na kostičky
- 100 g špenát, listy
- 1/2 ks citron
- 25 g parmazán nastrouhaný + k podávání
- 25 g piniové oříšky, pražené
Postup přípravy
- KROK 1
Gnocchi uvařte podle návodu na obalu a poté sceďte. Mezitím rozehřejte 1 lžičku oleje na malé pánvi a orestujte česnek. Přidejte smetanu a nastrouhaný muškátový oříšek. Dejte na jednu stranu.
- KROK 2
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce zbývajícího oleje a opečte na něm pancettu dokřupava. Přidejte noky a opékejte, dokud nezačnou zlátnout, pokud se začnou lepit, přidejte ještě trochu oleje. Vmíchejte špenát, citronovou kůru, osolte a opepřete.
- KROK 3
Do smetanové omáčky vmíchejte parmazán. Lžící nandejte noky na talíře, pokapejte omáčkou a posypte piniovými oříšky. Podávejte sypané strouhaným parmezánem.