reklama

Suroviny

  • 500 g gnocchi
  • 1 stroužek česnek, nakrájený
  • 1 lžíce olivový olej
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • muškátový oříšek
  • 130 g pancetta, na kostičky
  • 100 g špenát, listy
  • 1/2 ks citron
  • 25 g parmazán nastrouhaný + k podávání
  • 25 g piniové oříšky, pražené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Gnocchi uvařte podle návodu na obalu a poté sceďte. Mezitím rozehřejte 1 lžičku oleje na malé pánvi a orestujte česnek. Přidejte smetanu a nastrouhaný muškátový oříšek. Dejte na jednu stranu.

  • KROK 2

    Na pánvi rozehřejte 2 lžíce zbývajícího oleje a opečte na něm pancettu dokřupava. Přidejte noky a opékejte, dokud nezačnou zlátnout, pokud se začnou lepit, přidejte ještě trochu oleje. Vmíchejte špenát, citronovou kůru, osolte a opepřete.

  • KROK 3

    Do smetanové omáčky vmíchejte parmazán. Lžící nandejte noky na talíře, pokapejte omáčkou a posypte piniovými oříšky. Podávejte sypané strouhaným parmezánem.

reklama
reklama
reklama
reklama