reklama

  • 2 ks čekanka
    bílá nebo červená, rozpůlená
  • 1 ks citron
    šťáva
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 ks fíky
    čerstvé a rozpůlené
  • 2 hrsti mizuna nebo rukola
    nebo směs obou salátů
  • 1 lžička balzamikový ocet
  • 25 g parmezán
    najemno nastrouhaný

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal205
  • tuky16g
  • nasycené4g
  • sacharidy10g
  • cukry7g
  • vláknina2g
  • proteín7g
  • sůl0.26g

Postup přípravy

  • krok 1

    Čekanku promíchejte s citronovou šťávou, aby byla ze všech stran obalená. Rozehřejte pánev na vysokou teplotu, dejte na ni poloviny čekanky rozkrojenou stranou dolů a opečte je. Pak je obraťte a krátce opečte i zaoblené strany. Poté čekanku přesuňte do mísy a promíchejte ji s 1 lžící olivového oleje.

  • krok 2

    K podávání položte kusy čekanky na sebe a vedle dejte 2 poloviny fíků. Salátové listy pokapejte balzamikovým octem a zbylým olivovým olejem, poté posypte parmezánem a servírujte.

reklama
reklama
reklama
reklama