Grilovaná čekanka s fíky a salátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 2 ks čekankabílá nebo červená, rozpůlená
- 1 ks citronšťáva
- 2 lžíce olivový olej
- 2 ks fíkyčerstvé a rozpůlené
- 2 hrsti mizuna nebo rukolanebo směs obou salátů
- 1 lžička balzamikový ocet
- 25 g parmezánnajemno nastrouhaný
- kcal205
- tuky16g
- nasycené4g
- sacharidy10g
- cukry7g
- vláknina2g
- proteín7g
- sůl0.26g
Postup přípravy
krok 1
Čekanku promíchejte s citronovou šťávou, aby byla ze všech stran obalená. Rozehřejte pánev na vysokou teplotu, dejte na ni poloviny čekanky rozkrojenou stranou dolů a opečte je. Pak je obraťte a krátce opečte i zaoblené strany. Poté čekanku přesuňte do mísy a promíchejte ji s 1 lžící olivového oleje.
krok 2
K podávání položte kusy čekanky na sebe a vedle dejte 2 poloviny fíků. Salátové listy pokapejte balzamikovým octem a zbylým olivovým olejem, poté posypte parmezánem a servírujte.