Grilovaná čekanka s fíky a salátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 ks čekanka, bílá nebo červená, rozpůlená
- 1 ks citron, šťáva
- 2 lžíce olivový olej
- 2 ks fíky, čerstvé a rozpůlené
- 2 hrsti mizuna nebo rukola, nebo směs obou salátů
- 1 lžička balzamikový ocet
- 25 g parmezán, najemno nastrouhaný
Postup přípravy
- KROK 1
Čekanku promíchejte s citronovou šťávou, aby byla ze všech stran obalená. Rozehřejte pánev na vysokou teplotu, dejte na ni poloviny čekanky rozkrojenou stranou dolů a opečte je. Pak je obraťte a krátce opečte i zaoblené strany. Poté čekanku přesuňte do mísy a promíchejte ji s 1 lžící olivového oleje.
- KROK 2
K podávání položte kusy čekanky na sebe a vedle dejte 2 poloviny fíků. Salátové listy pokapejte balzamikovým octem a zbylým olivovým olejem, poté posypte parmezánem a servírujte.