reklama

Suroviny

  • 2 ks čekanka, bílá nebo červená, rozpůlená
  • 1 ks citron, šťáva
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 ks fíky, čerstvé a rozpůlené
  • 2 hrsti mizuna nebo rukola, nebo směs obou salátů
  • 1 lžička balzamikový ocet
  • 25 g parmezán, najemno nastrouhaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Čekanku promíchejte s citronovou šťávou, aby byla ze všech stran obalená. Rozehřejte pánev na vysokou teplotu, dejte na ni poloviny čekanky rozkrojenou stranou dolů a opečte je. Pak je obraťte a krátce opečte i zaoblené strany. Poté čekanku přesuňte do mísy a promíchejte ji s 1 lžící olivového oleje.

  • KROK 2

    K podávání položte kusy čekanky na sebe a vedle dejte 2 poloviny fíků. Salátové listy pokapejte balzamikovým octem a zbylým olivovým olejem, poté posypte parmezánem a servírujte.

reklama
reklama
reklama
reklama