Grilovaná makrela se salátem z pomeranče, chilli a řeřichy
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
- 1 lžička černý pepřcelý
- 1 lžička koriandrcelá semínka
- 4 ks pomeranč
- 1 ks červená chilli papričkazbavená semínek, najemno nakrájená
- 8 ks filety z čerstvé makrely
- 1 lžička celozrnná hořčice
- 1 lžíce med
- 120 g salátová směs řeřichy, špenátu a rukoly
- 1 ks šalotkanakrájená na tenké plátky
- kcal412
- tuky25g
- nasycené5g
- sacharidy18g
- cukry17g
- vláknina3g
- proteín30g
- sůl0.32g
Postup přípravy
krok 1
Celý pepř a koriandrová semínka společně jemně rozdrťte ve hmoždíři. Z poloviny pomeranče nastrouhejte kůru a vmíchejte ji do pepřovo-koriandrové směsi s polovinou nasekané chilli papričky. Kůži makrely lehce nařízněte a vtlačte do ní pikantní pepřovou směs. Rozpalte gril.
krok 2
Na salát rozdělte pomeranče na dílky. Nejprve z každého pomeranče odkrojte horní a dolní část a poté malým ostrým nožem odřízněte kůru a všechny bílé části. Vymačkejte každý pomeranč nad miskou, abyste zachytili veškerou šťávu, a nařízněte obě strany každého dílku pomeranče, aby se šťáva uvolnila. Pak zmáčkněte slupky, abyste uvolnili případnou další šťávu. Odměřte 4 lžíce této šťávy do malé misky a smíchejte ji s hořčicí, medem a zbylou chilli papričkou.
krok 3
Grilujte makrelu kůží nahoru 4 minuty nebo dokud nebude křupavá a propečená. Mezitím rozdělte salát na 4 talíře a posypte je dílky pomeranče a nakrájenou šalotkou. Pokapejte pomerančovou zálivkou s chilli a navrch dejte grilovanou makrelu.