reklama

Suroviny

  • 1 lžička černý pepř, celý
  • 1 lžička koriandr, celá semínka
  • 4 ks pomeranč
  • 1 ks červená chilli paprička, zbavená semínek, najemno nakrájená
  • 8 ks filety z čerstvé makrely
  • 1 lžička celozrnná hořčice
  • 1 lžíce med
  • 120 g salátová směs řeřichy, špenátu a rukoly
  • 1 ks šalotka, nakrájená na tenké plátky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Celý pepř a koriandrová semínka společně jemně rozdrťte ve hmoždíři. Z poloviny pomeranče nastrouhejte kůru a vmíchejte ji do pepřovo-koriandrové směsi s polovinou nasekané chilli papričky. Kůži makrely lehce nařízněte a vtlačte do ní pikantní pepřovou směs. Rozpalte gril.

  • KROK 2

    Na salát rozdělte pomeranče na dílky. Nejprve z každého pomeranče odkrojte horní a dolní část a poté malým ostrým nožem odřízněte kůru a všechny bílé části. Vymačkejte každý pomeranč nad miskou, abyste zachytili veškerou šťávu, a nařízněte obě strany každého dílku pomeranče, aby se šťáva uvolnila. Pak zmáčkněte slupky, abyste uvolnili případnou další šťávu. Odměřte 4 lžíce této šťávy do malé misky a smíchejte ji s hořčicí, medem a zbylou chilli papričkou.

  • KROK 3

    Grilujte makrelu kůží nahoru 4 minuty nebo dokud nebude křupavá a propečená. Mezitím rozdělte salát na 4 talíře a posypte je dílky pomeranče a nakrájenou šalotkou. Pokapejte pomerančovou zálivkou s chilli a navrch dejte grilovanou makrelu.

reklama
reklama
reklama
reklama