Kořeněné chipsy z kadeřávku
Vyměňte mastné bramborové lupínky za kadeřávkové chipsy z trouby – stačí je pokapat olejem, posypat směsí koření ras el hanout a vložit do trouby
Rozpalte pánev. Cukety potřete 1 lžičkou oleje, osolte, opepřete a poté grilujte, dokud nezměknou a poté dejte stranou.
Na přípravu aïoli ušlehejte v procesoru žloutky s hořčicí, česnekem a velkým množstvím soli. Postupně přilévejte olej do zhoustnutí, poté dochuťte citronovou šťávou. Můžete ho připravit také pomocí tyčového mixéru – dejte všechny ingredience do vysoké nádoby a až na dno ponořte tyčový mixér. Zapněte na nejvyšší výkon a pomalu vytahujte, dokud nezačne omáčka houstnout. Na závěr dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Hotové aïoli vydrží v lednici jeden den.
Rybu okořeňte solí a pepřem. Rozpalte nepřilnavou pánev, dokud nebude velmi horká, přidejte 1 lžičku oleje a poté rybu opékejte kůží dolů 3 minuty, dokud nebude křupavá. Otočte a opékejte rybu dalších 30 sekund až 1 minutu, dokud nebude celá propečená.
Těsně před podáváním vložte část nasekaných bylinek do aïoli. Rozšlehejte 1 lžíci oleje s citronovou šťávou, okořeňte a poté velmi lehce promíchejte s cuketou, mátou a řeřichou.
Na talíře naservírujte ochucenou cuketovou směs, na to rybu a navrch ozdobte lžící aïoli a posypte bylinkami.