Grilované bramborové plátky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 ks velké brambory, neoloupané
- trochu olivového oleje
- pár snítek čerstvého rozmarýnu, otrhané listy
- 2 stroužky česnek, nakrájené na velmi tenké plátky (nemusí být)
Postup přípravy
- KROK 1
Brambory nakrájejte na tloušťku malíčku, zaoblené konce vyhoďte. Vložte je do hrnce se studenou osolenou vodou a přiveďte k varu. Vařte 3 minuty, dokud se neuvaří, a poté je slijte. Brambory si takto můžete připravit den předem.
- KROK 2
Každý bramborový plátek potřete trochou oleje a grilujte z každé strany dozlatova. Pak je vložte do misky a posypte rozmarýnem a česnekem, pokud ho používáte. Nakonec je ještě pokapejte trochou olivového oleje, osolte a podávejte.