
Grilované bramborové plátky
8 porcí
Snadné
Příprava
Vaření
Hledáte alternativu hranolek, co se hodí ke grilovanému masu? Vyzkoušejte snadné bramborové plátky, které si můžete připravit den předem uvařením ve vodě, abyste je během grilování pouze opekli na grilu a mohli hned podávat.
Přejít na suroviny
- 4 ks velké bramboryneoloupané
- trochu olivového oleje
- pár snítek čerstvého rozmarýnuotrhané listy
- 2 stroužky česneknakrájené na velmi tenké plátky (nemusí být)
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal73
- tuky2g
- nasycené0g
- sacharidy13g
- cukry1g
- vláknina1g
- proteín2g
- sůl0.01g
Postup přípravy
krok 1
Brambory nakrájejte na tloušťku malíčku, zaoblené konce vyhoďte. Vložte je do hrnce se studenou osolenou vodou a přiveďte k varu. Vařte 3 minuty, dokud se neuvaří, a poté je slijte. Brambory si takto můžete připravit den předem.
krok 2
Každý bramborový plátek potřete trochou oleje a grilujte z každé strany dozlatova. Pak je vložte do misky a posypte rozmarýnem a česnekem, pokud ho používáte. Nakonec je ještě pokapejte trochou olivového oleje, osolte a podávejte.