Grilované bramborové plátky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 4 ks velké bramboryneoloupané
- trochu olivového oleje
- pár snítek čerstvého rozmarýnuotrhané listy
- 2 stroužky česneknakrájené na velmi tenké plátky (nemusí být)
- kcal73
- tuky2g
- nasycené0g
- sacharidy13g
- cukry1g
- vláknina1g
- proteín2g
- sůl0.01g
Postup přípravy
krok 1
Brambory nakrájejte na tloušťku malíčku, zaoblené konce vyhoďte. Vložte je do hrnce se studenou osolenou vodou a přiveďte k varu. Vařte 3 minuty, dokud se neuvaří, a poté je slijte. Brambory si takto můžete připravit den předem.
krok 2
Každý bramborový plátek potřete trochou oleje a grilujte z každé strany dozlatova. Pak je vložte do misky a posypte rozmarýnem a česnekem, pokud ho používáte. Nakonec je ještě pokapejte trochou olivového oleje, osolte a podávejte.