reklama

  • 4 ks broskve
    zralé, zbavené pecek a nakrájené na čtvrtiny
  • 4 lžíce olivový olej
  • 100 g rukola
  • 100 g sýr s modrou plísní
    rozdrobený
  • 85 g prosciutto
  • 1 lžíce balzamikový ocet

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal285
  • tuky22g
  • nasycené8g
  • sacharidy9g
  • cukry0g
  • vláknina2g
  • proteín13g
  • sůl2.15g

Postup přípravy

  • krok 1

    Čtvrtky broskví potřete 2 lžícemi olivového oleje a okořeňte čerstvě mletým pepřem. Rozehřejte pánev, dokud nebude opravdu horká, položte na ni broskve řeznou stranou dolů a opékejte 2-3 minuty, dokud nezkaramelizují. Dejte stranou.

  • krok 2

    Rukolu zakápněte 1 lžící olivového oleje a rozdělte spolu se sýrem a prosciuttem na 4 talíře. Navrch dejte čtvrtky broskve. Zbylý olej a ocet prošlehejte, nalijte na salát a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama