reklama

  • 4 jehněčí steaky z kýty
  • 300 g mražený hrášek
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 citron
  • 100 g sýr feta
    nadrobený
  • hrst máta
    lístky, nasekané nahrubo
  • 2 jarní cibulka
    nakrájená najemno

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal435
  • tuky25g
  • nasycené10g
  • sacharidy8g
  • cukry3g
  • vláknina4g
  • proteín45g
  • sůl1.14g

Postup přípravy

  • krok 1

    Jehněčí maso osolte a opepřete a poté opečte na grilu nebo rozpálené pánvi 3–4 minuty z každé strany nebo dokud nebude hotové podle vašich představ.

  • krok 2

    Mezitím uvařte hrášek v hrnci s osolenou vroucí vodou, trvá to asi 2 minuty, dokud nezměkne. Sceďte, pak horký hrášek vyklopte do mísy a promíchejte s olivovým olejem, citronovou šťávou a kůrou. Promíchejte fetu, mátu a jarní cibulku, poté podle chuti osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Hrášek podávejte s jehněčími steaky.

reklama
reklama
reklama
reklama