Grilované jehněčí s hráškem, mátou a fetou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 4 jehněčí steaky z kýty
- 300 g mražený hrášek
- 3 lžíce olivový olej
- 1 citron
- 100 g sýr fetanadrobený
- hrst mátalístky, nasekané nahrubo
- 2 jarní cibulkanakrájená najemno
- kcal435
- tuky25g
- nasycené10g
- sacharidy8g
- cukry3g
- vláknina4g
- proteín45g
- sůl1.14g
Postup přípravy
krok 1
Jehněčí maso osolte a opepřete a poté opečte na grilu nebo rozpálené pánvi 3–4 minuty z každé strany nebo dokud nebude hotové podle vašich představ.
krok 2
Mezitím uvařte hrášek v hrnci s osolenou vroucí vodou, trvá to asi 2 minuty, dokud nezměkne. Sceďte, pak horký hrášek vyklopte do mísy a promíchejte s olivovým olejem, citronovou šťávou a kůrou. Promíchejte fetu, mátu a jarní cibulku, poté podle chuti osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Hrášek podávejte s jehněčími steaky.