Grilované krevety s chilli, limetkou a koriandrovým máslem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus mrazení
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 1 kg velké čerstvé tygří krevety, zbavené hlaviček, ale neoloupané
Na koriandrové máslo
- 1 velký stroužek česnek
- malý svazek koriandr, nahrubo nasekaný
- 1 ks červená chilli paprička, zbavená slupky a nasekaná
- 1 ks limetka, šťáva a klínky k podávání
- 200 g máslo, změklé
Postup přípravy
- KROK 1
Koriandrové máslo připravíte tak, že česnek, koriandr, chilli papričku a limetkovou šťávu vložíte do kuchyňského robotu a rozmixujete najemno, ale ne na kaši. Pak odeberte 1 lžíci směsi, promíchejte ji s krevetami a dejte je do lednice. Do kuchyňského robotu přidejte máslo, trochu soli, pepře či jiného oblíbeného koření, a znovu mixujte, dokud se vše nespojí. Máslo přesuňte na alobal, srolujte do tvaru válečku a dejte ztuhnout do mrazáku.
- KROK 2
Rozpalte gril a opékejte krevety 3 až 4 minuty z každé strany, aby zrůžověly. Pak je přesuňte z grilu na talíř a ještě za horka na nich rozpusťte tenké plátky asi poloviny koriandrového másla. Zbývající máslo rozpusťte a podávejte s krevetami, které si do něj můžete máčet, a s klínky limetky, které si na krevety můžete vymačkat