reklama

  • 1 kg velké čerstvé tygří krevety
    zbavené hlaviček, ale neoloupané

Na koriandrové máslo

  • 1 velký stroužek česnek
  • malý svazek koriandr
    nahrubo nasekaný
  • 1 ks červená chilli paprička
    zbavená slupky a nasekaná
  • 1 ks limetka
    šťáva a klínky k podávání
  • 200 g máslo
    změklé

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal571
  • tuky43g
  • nasycené26g
  • sacharidy2g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín45g
  • sůl2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Koriandrové máslo připravíte tak, že česnek, koriandr, chilli papričku a limetkovou šťávu vložíte do kuchyňského robotu a rozmixujete najemno, ale ne na kaši. Pak odeberte 1 lžíci směsi, promíchejte ji s krevetami a dejte je do lednice. Do kuchyňského robotu přidejte máslo, trochu soli, pepře či jiného oblíbeného koření, a znovu mixujte, dokud se vše nespojí. Máslo přesuňte na alobal, srolujte do tvaru válečku a dejte ztuhnout do mrazáku.

  • krok 2

    Rozpalte gril a opékejte krevety 3 až 4 minuty z každé strany, aby zrůžověly. Pak je přesuňte z grilu na talíř a ještě za horka na nich rozpusťte tenké plátky asi poloviny koriandrového másla. Zbývající máslo rozpusťte a podávejte s krevetami, které si do něj můžete máčet, a s klínky limetky, které si na krevety můžete vymačkat

reklama
reklama
reklama
reklama