Grilované kuře se salátem z červené řepy a pomeranče
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 4 ks kuřecí stehnabez kůže a kostí
- 2 ks pomeranč
- 2 lžíce dijonská hořčice
- 1 lžíce olivový olej
- 140 g mix zelených lístů(špenát, rukola a řeřicha)
- 4 ks červená řepavařená, nakrájená na klíny
- kcal205
- tuky6g
- nasycené1g
- sacharidy14g
- cukry13g
- vláknina3g
- proteín24g
- sůl1.09g
Postup přípravy
krok 1
Vložte kuře mezi 2 listy pergamenu nebo potravinářské fólie a rozdrťte válečkem, aby se vyrovnalo. Z ½ pomeranče nastrouhejte kůru a v míse smíchejte s hořčicí, 2 lžičkami oleje a dochuťte solí a pepřem. Přidejte kuře a dobře promíchejte.
krok 2
Zahřejte pánev nebo pánev a kuře opékejte 5–6 minut z každé strany, dokud nebude propečené. Dejte na talíř odpočinout, zatímco budete připravovat salát.
krok 3
Listy salátu vyklopte do mísy. Pomeranče oloupejte a vykrájejte filátky nad talířem, abyste zachytily případnou šťávu. Listy přelijte pomerančovou šťávou, přidejte plátky s 1 lžičkou oleje a promíchejte. Přidejte červenou řepu, pak nakrájejte kuře a přidejte do salátu spolu se šťávou, která z něj během odpočinutí vytekla. Vše rozdělte na talíře a podávejte.