reklama

Suroviny

  • 4 ks kuřecí stehna, bez kůže a kostí
  • 2 ks pomeranč
  • 2 lžíce dijonská hořčice
  • 1 lžíce olivový olej
  • 140 g mix zelených lístů (špenát, rukola a řeřicha)
  • 4 ks červená řepa, vařená, nakrájená na klíny

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vložte kuře mezi 2 listy pergamenu nebo potravinářské fólie a rozdrťte válečkem, aby se vyrovnalo. Z ½ pomeranče nastrouhejte kůru a v míse smíchejte s hořčicí, 2 lžičkami oleje a dochuťte solí a pepřem. Přidejte kuře a dobře promíchejte.

  • KROK 2

    Zahřejte pánev nebo pánev a kuře opékejte 5–6 minut z každé strany, dokud nebude propečené. Dejte na talíř odpočinout, zatímco budete připravovat salát.

  • KROK 3

    Listy salátu vyklopte do mísy. Pomeranče oloupejte a vykrájejte filátky nad talířem, abyste zachytily případnou šťávu. Listy přelijte pomerančovou šťávou, přidejte plátky s 1 lžičkou oleje a promíchejte. Přidejte červenou řepu, pak nakrájejte kuře a přidejte do salátu spolu se šťávou, která z něj během odpočinutí vytekla. Vše rozdělte na talíře a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama