reklama

Suroviny

  • 10 ks langusta, skotská, bez hlavy, oloupané a s ponechanými ocásky
  • 1 lžička lískové oříšky, opražené
  • 25 g máslo
  • petrželka, několik listů, jemně nasekaných
  • 1 lžička olivový olej
  • 10 ks dřevěné špejle

Postup přípravy

  • KROK 1

    Langusty opatrně napíchněte na špejle (v chladu vydrží až jeden den). Na máslo najemno nasekejte nebo nastrouhejte polovinu lískových ořechů (zvýrazní se tím oříšková chuť), zbytek pak nahrubo nasekejte. Přendejte do malého kastrůlku s máslem, petrželkou, trochu osolte, opepřete a poté odstavte.

  • KROK 2

    Před podáváním rozpusťte oříškové máslo. Rozpalte pánev nebo gril a poté langusty potřete olejem. Každou langustu na špejli grilujte 1–2 minuty, otáčejte, dokud nebude růžová a propečená. Naskládejte je na mísu, langusty přelijte polovinou oříškového másla a zbytek ponechejte v malé misce a servírujte k namáčení.

reklama
reklama
reklama
reklama