reklama

  • 500 g žampiony
  • 6 stroužků česnek
  • 150 ml řepkový olej
  • 15 g provensálské bylinky
  • 5 g sůl
  • 0,5 svazku petrželka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal1050
  • tuky110g
  • nasycené8g
  • sacharidy20g
  • cukry10g
  • vláknina6g
  • proteín15g
  • sůl2.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Houby omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Pokud jsou velké a je-li to nutné, oloupejte je.

  • krok 2

    Česnek oloupejte a protlačte lisem.

  • krok 3

    Na marinádu si v samostatné misce smíchejte olej s česnekem a provensálskými bylinkami. Dochuťte lžičkou soli. Do hotové marinády přidejte očištěné houby.

  • krok 4

    Marinované houby pokládejte na grilovací rošt nebo podložku a opékejte z obou stran asi 5 minut.

  • krok 5

    Grilované houby posypte nasekanou petrželkou a podávejte s čerstvým pečivem.

reklama
reklama
reklama
reklama