Grilované žampiony s provensálským kořením
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g žampiony
- 6 stroužků česnek
- 150 ml řepkový olej
- 15 g provensálské bylinky
- 5 g sůl
- 0,5 svazku petrželka
Postup přípravy
- KROK 1
Houby omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Pokud jsou velké a je-li to nutné, oloupejte je.
- KROK 2
Česnek oloupejte a protlačte lisem.
- KROK 3
Na marinádu si v samostatné misce smíchejte olej s česnekem a provensálskými bylinkami. Dochuťte lžičkou soli. Do hotové marinády přidejte očištěné houby.
- KROK 4
Marinované houby pokládejte na grilovací rošt nebo podložku a opékejte z obou stran asi 5 minut.
- KROK 5
Grilované houby posypte nasekanou petrželkou a podávejte s čerstvým pečivem.