reklama

Suroviny

  • 500 g žampiony
  • 6 stroužků česnek
  • 150 ml řepkový olej
  • 15 g provensálské bylinky
  • 5 g sůl
  • 0,5 svazku petrželka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Houby omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Pokud jsou velké a je-li to nutné, oloupejte je.

  • KROK 2

    Česnek oloupejte a protlačte lisem.

  • KROK 3

    Na marinádu si v samostatné misce smíchejte olej s česnekem a provensálskými bylinkami. Dochuťte lžičkou soli. Do hotové marinády přidejte očištěné houby.

  • KROK 4

    Marinované houby pokládejte na grilovací rošt nebo podložku a opékejte z obou stran asi 5 minut.

  • KROK 5

    Grilované houby posypte nasekanou petrželkou a podávejte s čerstvým pečivem.

reklama
reklama
reklama
reklama