Vepřové špízy s provensálským kořením
Ať je krásně nebo prší, tyhle vepřové špízy vždycky přijdou k chuti. Jsou skvělé z grilu nebo jen z pánve
Snadné grilované žampiony v kořeněné marinádě voní po bylinkách a česneku. Jsou perfektním doplňkem k masu, rybám nebo vegetariánským pokrmům. Dobře fungují také jako samostatná veganská svačina na zahradní párty. Grilované žampiony chutnají nejlépe s čerstvou. Pokud chcete chuť marinády obohatit, přidejte do receptu sójovou omáčku nebo chilli papričku.
Nutriční hodnoty: na porci
Houby omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Pokud jsou velké a je-li to nutné, oloupejte je.
Česnek oloupejte a protlačte lisem.
Na marinádu si v samostatné misce smíchejte olej s česnekem a provensálskými bylinkami. Dochuťte lžičkou soli. Do hotové marinády přidejte očištěné houby.
Marinované houby pokládejte na grilovací rošt nebo podložku a opékejte z obou stran asi 5 minut.
Grilované houby posypte nasekanou petrželkou a podávejte s čerstvým pečivem.