reklama

  • 200 g zelený chřest
  • olivový olej podle potřeby
  • kousek másla
    (podle potřeby)
  • 1 lžička mandlové lupínky
    předem nasucho opražené

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal107
  • tuky9g
  • nasycené3g
  • sacharidy3g
  • cukry2g
  • vláknina2g
  • proteín4g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Chřest uvařte ve vroucí osolené vodě, trvá to asi 2 minuty. Sceďte a nechte dobře okapat, poté zakápněte trochou olivového oleje. Rozpalte grilovací pánev nasucho, vložte do ní chřest. Grilujte a otáčejte, až pazochům naskočí tmavé puchýřky. Mezitím si vedle v rendlíku rozpusťte máslo. Hotový chřest rozdělte na 2 talíře, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem. Každou porci pokapejte rozpuštěným máslem a posypte opraženými mandlemi.

reklama
reklama
reklama
reklama